Pereiti į pagrindinį turinį

Rusijos pasiuntinys: ESBO pareiškimams dėl Ukrainos įtaką daro Kijevas

2014-05-15 13:44
Reuters nuotr.

Rusijos pasiuntinys prie Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) Andrejus Kelinas pareiškė, kad šios organizacijos pareiškimams dėl Ukrainos įtaką daro Kijevo vyriausybė, ketvirtadienį pranešė naujienų agentūra „Itar-Tass“.

“(ESBO) stebėtojų ataskaitos (Ukrainoje) yra sterilizuojamos Kijevo valdžios spaudimo priemonėmis“, – sakė A.Kelinas Vienoje.

Pasak V.Kelino, galimybės pradėti nacionalinį dialogą Ukrainoje dėl krizės užbaigimo bus menkos, jeigu Kijevas tęs karines operacijas prieš rusakalbius separatistus rytinėje šalies dalyje.

Vakarai ragina Rusiją nesikišti į rinkimus Ukrainoje

Jungtinės Valstijos ir Europa ketvirtadienį paragino Rusiją susilaikyti nuo bet kokių veiksmų, kurie galėtų sutrukdyti taikiai surengti prezidento rinkimus Ukrainoje, pareiškė Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorius Williamas Hague'as (Viljamas Heigas).

Po susitikimo su JAV valstybės sekretoriumi ir ES kolegomis W.Hague'as pažymėjo, kad bendra Vakarų užsienio reikalų ministrų nuomone, nuo Rusijos elgesio minėtų rinkimų atžvilgiu priklausys, ar Rusijai bus taikomos papildomos sankcijos.

Daugiau naujienų