Pereiti į pagrindinį turinį

S. Lavrovas: prieš Ukrainos taikos derybas pasiekta pastebima pažanga

2015-02-11 13:10 diena.lt inf.
Sergejus Lavrovas
Sergejus Lavrovas / Reuters nuotr.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pareiškė, jog įžvelgia „pastebimą pažangą“, pasiektą parengiamosiose diskusijose prieš vėliau trečiadienį Minske įvyksiančias keturšales derybas dėl Ukrainos krizės, bet perspėjo, kad išlieka klausimų dėl valstybės sienos kontrolės.

S.Lavrovas per bendrą spaudos konferenciją su Maskvoje viešinčiu Graikijos užsienio reikalų ministru Niku Kocijumi (Nikos Kotzias) kritikavo Kijevo vyriausybės reikalavimą dėl visiškos Ukrainos sienos su Rusija ruožo, patenkančio į prorusiškų separatistų kontroliuojamą teritoriją, kontrolės.

Pasak ministro, šis reikalavimas, kurį Kijevas įvardija kaip vieną iš bet kokio galimo susitarimo sąlygų, yra „nerealistinis“.

S.Lavrovas sakė, kad klausimas dėl sienų kontrolės turi būti suderintais su separatistais, kontroliuojančiais dalį rytinių Donecko ir Luhansko sričių. Rusijos URM vadovas taip pat kaltino Ukrainos kariškius mėginant atsikovoti daugiau teritorijų prieš prasidedant deryboms.

Tuo tarpu Vokietijos kanclerės atstovas Steffenas Seibertas (Štefenas Zeibertas) pareiškė, jog faktas, kad trečiadienio pavakarę numatytas keturšalis viršūnių susitikimas Baltarusijos sostinėje įvyks, „suteikia vilties prošvaistę, bet nieko daugiau“ pastangose užgesinti konfliktą Ukrainoje.

„Neaišku, ar šis rezultatas gali būti pasiektas“, - sakė S.Seibertas.

Daugiau naujienų