Pereiti į pagrindinį turinį

Šiaurės Kaukaze liejasi kraujas

2009-06-11 23:59

Maskvai nepavyksta sutaikyti nepaklusniųjų Šiaurės Kaukazo respublikų gyventojų. Vakar Ingušijoje buvo sunkiai sužeista ir vėliau mirė šios respublikos Aukščiausiojo teismo pirmininko pavaduotoja.

Ingušijos aukščiausiojo teismo pirmininko pavaduotoja Aza Gazgerejeva, kurios automobilis buvo apšaudytas didžiausiame respublikos mieste Nazranėje, mirė centrinėje ligoninėje. Per apšaudymą buvo sužeisti dar penki žmonės, tarp jų – automobilio vairuotojas ir metų tesulaukęs vaikas.

"A.Gazgerejeva buvo teisėja, turinti 25 metų darbo patirtį... Jos nužudymo priežastis buvo jos profesinė veikla", – agentūrai "Interfax" sakė Aukščiausiojo teismo pirmininkas Michailas Zadvornovas.

Pagerėjus saugumui šalia Ingušijos esančioje Čečėnijoje, nestabilūs pasidarė kiti Šiaurės Kaukazo rajonai. Šiemet sukilėlių smurtas prieš valdžią padidėjo Ingušijoje ir Dagestane, kur skurdas ir griežtos vyriausybės priemonės labai palengvino kovotojų verbavimą.

Praėjusį penktadienį snaiperis per vienas vestuves nušovė Dagestano vidaus reikalų ministrą. Kitas incidentas įvyko vos kelios valandos po to, kai netikėtai Dagestane apsilankė Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas. Sukilėliai tada nušovė du žmones.

Analitikai sako, kad ir taip netvirtą Maskvos valdžią skurdžiame Šiaurės Kaukaze gali pakirsti dabartinis ekonomikos nuosmukis. Mėgindama sustiprinti valdžią, Maskva laikas nuo laiko praneša apie savo pergalės kovoje su sukilėliais. Prieš kelias dienas buvo pranešta, kad nukautas čečėnų kovotojų lyderis Doku Umarovas. Tačiau oficialiai šios informacijos dar niekas nepatvirtino. Apie D.Umarovo žūtį buvo pranešama ir anksčiau.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų