Pereiti į pagrindinį turinį

Siūlymas, kurio sunku atsisakyti

2009-02-23 09:00

Naujasis Izraelio vyriausybės vadovas rodo draugiškumą. Benjaminas Netanyahu, paragintas prezidento, centro partijos "Kadima" vadovei Tzipi Livni siūlo tapti naujojo kabineto nare.

Vakar politikai buvo susitikę aptarti galimo bendradarbiavimo. Kaip praneša Izraelio žiniasklaida, dar prieš susitikimą B.Netanyahu žadėjo atidėti derybas su visomis kitomis partijomis ir siūlyti "Kadimai" partnerystę. Tz.Livni partijai, anot jo, bus suteikta galimybė gauti tiek pat ministrų portfelių, kiek turės ir "Likud". Maža to, "Kadima" galės vadovauti dviem iš trijų strateginių ministerijų. Pati Tz.Livni galės pasirinkti, ar norės gauti vidaus reikalų, užsienio reikalų ar saugumo ministerijos portfelius. Kad partijos susitartų, norėtų ir šalies prezidentas Shimonas Peresas. Prieš pavesdamas B.Netanyahu sudaryti naująjį ministrų kabinetą, jis įtikinėjo naująjį premjerą, kad šis siektų sudaryti nacionalinės vienybės vyriausybę.

Tačiau politikos analitikai dar vakar prognozavo, kad užsienio reikalų ministerijai tebevadovaujanti politikė veikiausiai trauksis į opoziciją. Mat ji galėtų priimti tokį dosnų pasiūlymą tik tuo atveju, jeigu B.Netanyahu atsižadėtų kraštutiniams dešiniesiems duotų pažadų ir sutiktų tęsti taikos derybas su Palestinos vadovais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų