Pereiti į pagrindinį turinį

Skandalingą vyskupą veja lauk

2009-02-21 09:00

Šurmulį visame pasaulyje pasisakymais apie holokaustą sukėlęs vyskupas Richardas Williamsonas neranda ramybės. Argentina įsakė jam palikti šalį savo noru arba jis bus išmestas jėga.

Šalies vidaus reikalų ministerija pranešė, kad R.Williamsonui duota dešimt dienų, per kurias jis privalo palikti šalį. Oficiali priežastis – dvasininkas nuslėpė tikrąją buvimo Argentinoje priežastį. Jis esą dokumentuose tvirtino, kad dirbs nevyriausybinėje organizacijoje, o iš tiesų vadovavo kunigų seminarijai.

Kiek anksčiau dvasininkas buvo nušalintas nuo minėtos kunigų seminarijos vadovo posto.

Skandalas dėl R.Williamsono kalbų kilo sausį, kai popiežius Benediktas XVI nusprendė sugrąžinti į Katalikų bažnyčią Šv. Pijaus draugiją, kuriai priklauso ir šis vyskupas. Tuomet ir išaiškėjo jo skandalingos pažiūros.

"Aš tikiu, kad istoriniai įrodymai paneigia, jog 6 mln. žydų buvo nužudyti dujų kamerose dėl apgalvotos Adolfo Hitlerio politikos", – vienai Švedijos televizijai interviu pareiškė R.Williamsonas.

Po šio interviu kilo didžiulis šurmulys. Kritikos Vatikanui negailėjo ne tik pasaulio spauda, bet ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel. Izraelis ir žydų organizacijos pagrasino nutraukti ryšius su Katalikų bažnyčia.

Vatikanas puolė gintis ir pareikalavo iš R.Williamsono atsiimti savo žodžius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų