Pereiti į pagrindinį turinį

Smūgis JAV politikams – iš posto traukiasi aukšto rango diplomatas

2018-02-01 14:56 diena.lt inf.

Jungtinėse Valstijose atsistatydina aukšto rango karjeros diplomatas. Tai smūgis Valstybės departamentui, kai prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) administracijai tenka priimti daugybę tarptautinių iššūkių.

Tomas Shannonas (dešinėje)
Tomas Shannonas (dešinėje) / Scanpix nuotr.

Trečiuoju pagal rangą Valstybės departamente minimas pareigūnas, Tomas Shannonas (Tomas Šenonas) ketvirtadienį agentūros AP darbuotojams sakė , kad atsistatydins, kai tik į jo vietą bus paskirtas Senate tvirtinamas pareigas perimti pasirengęs jo įpėdinis.

35-erius metus JAV užsienio tarnyboje dirbęs T. Shannonas yra vyriausias šio departamento pareigūnas, pernai perkeltas iš Baracko Obamos (Barako Obamos) į D. Trumpo administraciją.

Jis pats sakė pasitraukiantis dėl asmeninių, ne politinių priežasčių, nors šis jo sprendimo sukrėtė daugelį departamente ir užsienio politikos bendruomenėje.

Valstybės sekretorius Rexas Tillersonas (Reksas Tilersonas) sakė, prašęs T. Shannono pasilikti.

T. Shannonqas pabrėžė, kad dėl savo sprendimo taręsis su R. Tillersonu.

Jo motinos mirtis pernai lapkritį ir kitą savaitę sueisiantys 60 metų įtikino jį, kad laikas kritiškai peržvelgti savo gyvenimą ir pakeisti jį.

„Aš nusprendžiau, kad kaip tik dabar yra ta svarbi akimirka pasitraukti ir apsispręsti, ką dar galėčiau nuveikti gyvenime“, – pasakė jis, dar pridurdamas, kad R.Tillersonas buvo „labai maloningas“ ir pagerbė jo sprendimą pasitraukti iš tarnybos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų