Pereiti į pagrindinį turinį

Sočį valdys savas

2009-04-28 09:00

Intriga baigėsi. Kovą dėl Rusijos Sočio miesto, kuriame vyks 2014 m. žiemos olimpiada, mero postą laimėjo Kremliaus remiamas kandidatas.

Net Rusijos spaudoje reiškiamas nustebimas. Sočio mero rinkimuose Anatolijus Pachomovas dalyvavo tik formaliai. Beveik niekas nematė jo rinkimų plakatų, jis nesusitikinėjo su rinkėjais ir nedalijo per rinkimus įprastų pažadų.

Laikinai mero pareigas ėjęs A.Pachomovas aplenkė opozicijos kandidatą Borisą Nemcovą ir komunistą Jurijų Dzaganiją. Kremlius jau pasveikino laimėtoją, o opozicija šiuos rinkimus pavadino nesąžiningais.

Rusijos premjero Vladimiro Putino vadovaujamos "Vieningosios Rusijos" kandidatas gavo beveik 77 proc. balsų. Tačiau stebėtojai tvirtina, kad beveik 30 proc. rinkėjų balsavo iš anksto, o skaičiuojant balsus nebuvo laikomasi tokiais atvejais įprastų procedūrų.

Kova dėl Juodosios jūros pakrantėje įsikūrusio Sočio mero posto buvo ypač aštri, nes rengiantis 2014 m. žiemos olimpiadai miestui žadama skirti iki 12 mlrd. JAV dolerių (31,8 mlrd. litų) investicijų. Be to, šiame kurorte yra antra oficiali Rusijos prezidento rezidencija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų