Pereiti į pagrindinį turinį

Taikdarių nebeliks

2009-06-17 23:59

Rusija griežtina toną Jungtinėse Tautose (JT). Maskva pirmadienį vetavo rezoliuciją, kurios pagrindu Gruzijoje buvo dislokuota 150 JT taikdarių.

Šiuo sprendimu, kaip teigiama, buvo staiga nutrauktos 15 metų trukusios tarptautinės bendrijos pastangos stebėti Gruzijos ir nuo jos atskilusios Abchazijos sieną. Tarptautinė bendrija dėl šio Maskvos žingsnio išreiškė susirūpinimą. Mat pasienio regione nelikus taikdarių, gali atsinaujinti provokacijos ir smurtas. Analitikai pranašauja, kad pablogės Rusijos, ES ir JAV santykiai. Pastarosios remia Gruzijos vientisumą ir nepripažįsta Abchazijos nepriklausomybės.

Savo žingsniu Rusija faktiškai blokavo JAV ir ES pasiūlytą projektą, kuriame buvo numatyta pratęsti JT taikdarių misiją dviem savaitėmis, tikintis per tą laiką nuspręsti dėl jos ateities. Maskvai projektas pasirodė nepriimtinas, nes jame palaikomi "Gruzijos siekiai atkurti šalies vientisumą". Anot Rusijos ambasadoriaus prie JT Vitalijaus Čurkino, projektas grindžiamas senomis realijomis.

JT generalinis sekretorius Ban Ki-moonas vakar liepė nutraukti misiją. Jis išreiškė apgailestavimą, kad šalys nesugebėjo rasti kompromiso.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų