Pereiti į pagrindinį turinį

Tailando karalius oficialiai paskyrė naują premjerę

2024-08-18 11:45

Tailando karalius Maha Vajiralongkornas oficialiai naująją šalies ministre pirmininke paskyrė buvusio premjero Thaksino Shinawatros dukrą Paetongtarn Shinawatrą. 37-erių politikei per ceremoniją sostinėje Bankoke sekmadienį buvo įteiktas raštiškas karaliaus pavedimas formuoti naują vyriausybę. Parlamentas jau penktadienį išrinko ją naująja ministre pirmininke.

Paetongtarn Shinawatra.
Paetongtarn Shinawatra. / Scanpix nuotr.

P. Shinawatrą prieš tai į pareigas nominavo valdančioji partija „Pheu-Thai“, kurią didžiąja dalimi kontroliuoja jos šeima. Ji pakeis ligšiolinį vyriausybės vadovą Sretthą Thavisiną, kurį Konstitucinis teismas trečiadienį nušalino nuo pareigų. Tai bus jau trečias kartas, kai vyriausybei Tailande vadovaus milijardieriaus Th. Shinawatros šeimos narys. Be to, 37-erių P. Shinawatrą bus jauniausia vyriausybės vadovė šalies istorijoje.

Tailando politikoje du dešimtmečius tęsiasi nuolatinis nestabilumas, kurį lydi perversmai, gatvių protestai ir svarbūs teismų sprendimai. Tai, be kita ko, susiję su ilgai trunkančia kariuomenės ir rojalistų kova prieš Shinawatrų šeimos ir kitų pažangių šalies partijų įtaką.

Ir P. Shinawatros pirmtakas S. Thavsinas buvo artimas milijardieriaus šeimai. Jis teismo buvo nušalintas už tai, kad paskyrė ministru teistumą turintį politiką ir taip pažeidė etikos principus. Procesą prieš jį inicijavo grupė buvusių senatorių, kuriuos dar paskyrė karinė vadovybė Tailande.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų