Pereiti į pagrindinį turinį

Taivano prezidento rinkimuose lyderis jau aiškus

2016-01-16 11:48
BNS inf.
Tsai Ing-wen Tsai Ing-wen

Taivane Tsai Ing-wen (Cai Ing-ven), vadovaujanti pagrindinei opozicinei Demokratinės pažangos partijai (DPP) bus pirmoji moteris šios šalies prezidentė; tai paaiškėjo valdančiajai Gomindano (KMT) partijai pripažinus savo pralaimėjimą šeštadienį prezidento rinkimuose.

„Man gaila... Mes pralaimėjome. KMT patyrė pralaimėjimą rinkimuose. Mes nepakankamai intensyviai dirbome ir nepateisinome rinkėjų vilčių“, – sakė KMT kandidatas į prezidentus Ericas Chu (Erika Ču) miniai savo šalininkų prie partijos būstinės Taibėjuje.

Balsai dar tebeskaičiuojami, bet per televiziją transliuojami duomenys iš rinkimų apylinkių rodo, kad Tsai Ing-wen pelnė 60 proc. balsų, o E.Chu – 30 proc.

Rinkėjai Tsai Ing-wen ėmė vis labiau palaikyti sunerimę dėl draugiškų santykių su Kinija atkūrimo, valdant KMT prezidentui Ma Ying-jeou (Ma Ing-džiu), kuris turės trauktis šiame poste išbuvęs maksimalų laiką – dvi kadencijas.

Ekonomiką apėmus stagnacijai, daugeliui nerimą kelia prekybos sutartys su Kinija, nes jos nėra naudingos paprastiems taivaniečiams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų