Pereiti į pagrindinį turinį

Tbilisyje tęsiasi opozicijos protesto akcija

2009-04-14 16:34
Tbilisyje tęsiasi opozicijos protesto akcija
Tbilisyje tęsiasi opozicijos protesto akcija / AFP nuotr.

Keli tūkstančiai žmonių tęsia protesto akcijas prie Gruzijos parlamento ir prezidentūros pastatų. Žmonės reikalauja prezidento Michailo Saakašvilio atsistatydinimo.

Pats Gruzijos prezidentas iš valdžios trauktis neketina. Jis tvirtina, kad padėtis kontroliuojama ir žada neleisti neramumų.

Opozicija tvirtina, kad tęs akciją kol pasieks savo. "Mes nekeičiame savo planų ir neketiname išsiskirstyti", - sakė vienas opozicijos lyderių ir pagrindinis M.Saakašvilio varžovas prezidento rinkimuose 2008 m. sausį Levanas Gačečiladzė.

Gruzijos opozicijos šalininkų ypač padaugėjo po to, kai 2007 m. lapkritį policija išvaikė ašarinėmis dujomis ir guminėmis lazdomis daugiatūkstantinį M.Saakašvilio priešininkų mitingą sostinėje. Žmonės mano, kad 41 metų prezidentas per daug pasitiki savimi ir yra impulsyvus. Jo populiarumas dar labiau smuko po pernai metų karo su Rusija.

Oponentų nuomone, M.Saakašvilis padarė pernelyg daug klaidų ir dėl to turi trauktis iš posto. Tačiau net jeigu taip ir atsitiktų, analitikų nuomone, opozicija nesugebės išlaikyti vienybės ir stabilumo šalyje.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų