Pereiti į pagrindinį turinį

Teroristai nori šlovės

Devyni amerikiečiai, per Rugsėjo 11-ąją netekę artimųjų, pirmadienį atvyko į Gvantanamo karinę bazę Kuboje ir išvydo teroristinio išpuolio organizatorių teismą. Penki kaltinamieji prisipažino, organizavę beveik 3 tūkst. gyvybių pareikalavusius išpuolius.

Per stiklą aukų artimieji ir žurnalistai pirmadienį stebėjo, kaip pagrindiniu išpuolių organizatoriumi laikomas Khalidas Sheikhas Mohammedas ir keturi jo bendrininkai sakė norintys prisipažinti ir numirti, tapdami kankiniais.

Tačiau 2001 m. rugsėjo 11 d. sūnaus netekusi Maureen Santora nelinki teroristams mirties. Su sūnaus nuotrauka rankose procesą stebėjusi moteris mano, kad jie iki gyvos galvos turėtų praleisti kalėjime.

Aukų giminaičiai nenori, kad teroristus lydėtų kankinių šlovė. "Negaliu sugalvoti, koks kitas žmogus būtų mažiau vertas kankinio vardo", – sakė Alice Hoagland. Jos sūnus Markas Binghamas žuvo grumdamasis su užgrobėjais 93-iuoju reisu skridusiame "United Airways" lėktuve, kuris sudužo Pensilvanijoje.

Gvantanamo karo tribunolo teisėjas Stephenas Henley sakė, kad kaltais pripažinusiems teisiamiesiems gali būti pritaikyta švelnesnė bausmė.

Kh.Sheikhas Mohammedas, laikomas pagrindiniu Rugsėjo 11-osios išpuolių organizatoriumi, buvo sučiuptas Pakistane 2003 m., vėliau perduotas JAV agentams, kurie jį, prieš nusiųsdami į Gvantanamą, daugiau kaip trejus metus laikė slaptuose kalėjimuose. Vyriškis prisipažino padėjęs surengti maždaug 30 teroristinių išpuolių, tai pat ir 1993 m. ataką Niujorko Pasaulio prekybos centre.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų