Pereiti į pagrindinį turinį

Teroristų kaltė įrodyta

2008-09-16 09:00

Kruviną išpuolį Australijos mieste Melburne planavę surengti teroristai vakar buvo pripažinti kaltais. Musulmonų dvasininkui ir penkiems jo pasekėjams gresia kalėjimas iki gyvos galvos.

Prisiekusieji pripažino, kad 48-erių dvasininkas Abdulas Naceras Benbrika buvo Melburne veikusios grupuotės vadas, o kiti penki asmenys dalyvavo teroristų veikloje.
Šioje byloje keturiems musulmonų bendruomenės nariams pateikti kaltinimai, o dviejų vyrų, sulaikytų prieš keturias savaites, likimas dar nenuspręstas.

Prokuroras informavo Viktorijos valstijos Aukščiausiąjį teismą, kad grupuotė planavo surengti išpuolį antrajame pagal dydį Australijos mieste per finalines futbolo čempionato rungtynes, kurias stebėjo 97 tūkst. žmonių. Tačiau po saugumo reidų kai kurių grupuotės narių namuose ataka nebuvo įvykdyta.

Visi dvylika asmenų apkaltinti priklausę neįvardytai teroristų organizacijai ir planavę panaudoti sprogmenis arba kitus ginklus rengiant teroro aktą, kurio tikslas – įbauginti visuomenę ir daryti spaudimą šalies vyriausybei, kad išvestų karius iš Irako.
Vyrams, kurie buvo pripažinti kaltais, bausmė dar nepaskirta. Jiems gresia kalėjimas iki gyvos galvos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų