Pereiti į pagrindinį turinį

Teroristų naujiena – užminuotos krūtys

2012-05-09 09:02
Teroristų naujiena – užminuotos krūtys
Teroristų naujiena – užminuotos krūtys / Tomo Urbelionio (BFL) nuotr.

Naujienų apie sąmokslą pasirodė praėjus vos kelioms dienoms po to, kai buvo paminėtos „Al Qaedos“ lyderio Osamos bin Ladeno nužudymo per JAV komandosų reidą Pakistane pirmosios metinės.

Nors šie du įvykiai gali būti nesusiję, žvalgyba ir saugumo ekspertai buvo įspėję, kad šia proga teroristai gali pateikti staigmenų. Jungtinių Valstijų, Europos ir Artimųjų Rytų oro uostuose buvo sustiprintos saugumo priemonės. Pasak britų žiniasklaidos, ypač didelį nerimą kėlė naujas teroristų ginklas – chirurginiu būdu į kūną implantuoti sprogmenys.

Ekspertai įtaria, kad teroristams vyrams bombos gali būti įsiuvamos į sėdmenis arba kur nors prie apendikso, o moterims – į krūtis, kaip silikoniniai implantai.

JAV žvalgyba po keleto mėnesių slapstymosi neseniai vėl užčiuopė Arabijos pusiasalio „Al Qaedos“ pagrindinio bombų inžinieriaus Ibrahimo al Asiri pėdsakus. Jis 2009 m. surengė išpuolį prieš Saudo Arabijos žvalgybos vadovą, paslėpęs sprogmenis savo brolio išangėje. Tačiau ataka nebuvo sėkminga – žuvo tik pats brolis Abdullah, kuriam buvo 23 metai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų