Pereiti į pagrindinį turinį

Turkija kardomajam kalinimui grąžino 26 generolus, tarp jų – buvusį oro pajėgų vadą

2016-07-19 08:00 diena.lt inf.

Turkijos teismas grąžino kardomajam kalinimui 26 generolus, kaltinamus ryšiais su nesėkmingu bandymu nuversti prezidentą Recepą Tayyipą Erdoganą (Redžepą Tajipą Erdohaną), antradienį pranešė valstybinė žiniasklaida.

Akinas Ozturkas (kairėje)
Akinas Ozturkas (kairėje) / Scanpix nuotr.

Tarp 26 Ankaros teismo sulaikytų generolų yra buvęs Turkijos oro pajėgų vadas generolas Akinas Ozturkas (Akinas Eztiurkas), kurį kai kurios turkų žiniasklaidos priemonės vaizdavo kaip sąmokslo sumanytoją, nors jis tokius kaltinimus neigė.

Visi jie buvo grąžinti kardomajam kalinimui po vėlai pirmadienį pasibaigusio posėdžio, pranešė valstybinė Anatolijos naujienų agentūra. Kalėjime jie lauks savo teismo procesų.

Jie buvo apkaltinti įvairiais nusikaltimais, tarp jų – siekiu sugriauti konstitucinę tvarką, vadovavimu ginkluotai grupei ir siekiu nužudyti prezidentą.

Savo pareiškime prokurorams A. Ozturkas neigia, kad buvo perversmo vadeiva.

„Aš nesu tas žmogus, kuris planavo perversmą ar jam vadovavo. Kas jį planavo ir jam vadovavo, aš nežinau“, – sakė generolas, kurį citavo Anatolijos naujienų agentūra.

Agentūra paskelbė A. Ozturko ir kitų įtariamųjų nuotraukas, padarytas ant laiptų teismo rūmuose Ankaroje. Jose matyti, kad jų rankos surakintos už nugaros.

A. Ozturkas paskelbtose nuotraukose atrodo pavargęs ir išsekęs, viena jo ausis sutvarstyta.

Turkija dėl penktadienio bandymo įvykdyti perversmą kaltina R.T. Erdogano mirtino priešo, JAV gyvenančio turkų dvasininko Fethullah Guleno (Fetchulos Giuleno), šalininkus armijoje.

Turkų pareigūnai visoje šalyje jau sulaikė mažiausiai 113 generolų ir admirolų, įtariamų dalyvavus sąmoksle, nurodė Anatolijos naujienų agentūra. Tai atrodo kaip ginkluotųjų pajėgų didelio masto „valymas“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų