Pereiti į pagrindinį turinį

Turkija paneigė informaciją, kad Ukraina už dronus mokėjo grūdais

2024-09-23 19:22

Ankara paneigė informaciją, kad esą Ukraina už dronus mokėjo kviečiais, o Turkijoje užauginti grūdai buvo „užkasti į žemę“.

Ukrainos grūdai
Ukrainos grūdai / Scanpix nuotr.

Kaip praneša „Ukrinform“, atitinkamą pareiškimą paskelbė Turkijos prekybos ministerija.

„Neseniai kai kurių žiniasklaidos priemonių paskelbti ir socialiniuose tinkluose išplatinti tvirtinimai, kad esą „Ukraina už mūsų šalyje pirktus dronus ir kovinius bepiločius orlaivius sumokėjo kviečiais, o turkiški kviečiai buvo užkasti žemėje“, yra visiškas melas“, – pareiškė ministerijos atstovai.

Pareiškime pažymima, kad šiuo metu į Turkiją importuojamiems kviečiams taikomas 130 proc. muitas  siekiant apsaugoti jos ūkininkus. Be to, kviečių importas pagal vidaus perdirbimo režimą sustabdytas nuo 2024 metų birželio 21 d. iki spalio 15 d. atsižvelgiant į vietinę kviečių gamybą.

„Akivaizdu, kad tokių kaltinimų pateikimas siejant juos su mūsų šalyje pagamintų dronų ir kovinių bepiločių orlaivių eksportu į Ukrainą yra sąmoningas mėginimas sumenkinti mūsų valstybės pasiektą gynybos pramonės produkcijos eksporto lygį“, – sakoma pareiškime.

Ministerija nepatikslino, kurios žiniasklaidos priemonės paskelbė melagingą informaciją.

Turkijos prezidento administracijos Komunikacijos direktoratas taip pat paneigė šią informaciją, pabrėždamas, kad jos platinimu buvo siekiama diskredituoti Turkijos gynybinio pramoninio komplekso eksportą ir šalies žemės ūkio politiką.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų