Pereiti į pagrindinį turinį

Turkijoje atliekamas tyrimas dėl „miegančio teisėjo“ nuotraukų

2013-12-04 13:35
AFP nuotr.

Turkų pareigūnai trečiadienį pradėjo tyrimą dėl įtarimų, kad vienas teisėjas ir kaltintojas šią savaitę per didelį susidomėjimą keliantį teismo procesą buvo užsnūdę.

Šalies teismų priežiūros institucija nurodė atlikti tyrimą dėl socialiniuose tinkluose išplatintų nuotraukų, kuriose teisėjas ir kaltintojas atrodo miegantys nagrinėjant policininko, kaltinamo protestuotojo nužudymu per masines demonstracijas birželio mėnesį, bylą.

Aukštoji teisėjų ir prokurorų taryba paprašė vaizdo įrašų iš pirmadienio posėdžio pagrindiniame Ankaros teisme, kad galėtų nuspręsti, ar reikia tolesnių veiksmų, pranešė šalies žiniasklaida.

Iš to incidento buvo labai šaipomasi „Twitter“; šimtai vartotojų dalijosi grafičio, kuris skelbia „Policija šovė, teisėjas miegojo, netylėkit“, nuotrauka.

Tos bylos atsakovas yra kaltinamas tuo, kad Ankaroje pirmosiomis protestų prieš Recepo Tayyipo Erdogano (Redžepo Tajipo Erdohano) vyriausybę dienomis nušovė 26 metų Ethemą Sarisuluką (Etemą Sarisiuliuką).

Pirmadienio posėdyje, kuriame kaltinamas policininkas pasirodė per teletiltą ir užsimaskavęs, teismas atsisakė šios bylos ir perdavė ją aukštesnės instancijos teismui, nes aukos šeima reiškė susirūpinimą galimu šališkumu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų