Pereiti į pagrindinį turinį

Turkijoje suspenduota daugiau nei 15 tūkst. švietimo darbuotojų

2016-07-19 14:25 diena.lt inf.

Turkijoje daugiau kaip 15 tūkst. valstybinės švietimo sistemos darbuotojų uždrausta eiti savo pareigas po praėjusią savaitę buvusio mėginimo nuversti valdžią, pranešė antradienį Švietimo ministerija.

Scanpix nuotr.

„15 200 valstybės darbuotojų suspenduota, pradėtas jų veiklos tyrimas“, – sakoma pranešime, kuriame pažymima, kad tai galioja ir miestų ir kaimų švietimo įstaigoms.

Ministerija nurodo, kad šis suspendavimas susijęs su „Fethullah teroristine organizacija“ (FETO); taip valdžia vadina laisvą JAV gyvenančio dvasininko Fethullah Guleno (Fetchula Giuleno) sekėjų tinklą.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) perversmo siekiu kaltina F.Guleną ir jo sekėjus, bet šie griežtai neigia, kad būtų kaip nors susiję su puču.

„Atliekamas su FETO susijusiųjų tyrimas“, – praneša ministerija, bet nenurodo, kuriems darbuotojams uždrausta eiti savo pareigas.

Tuo tarpu šalies aukštojo mokslo valdyba pareikalavo, kad iš savo pareigų pasitrauktų 1577 aukštųjų mokyklų dekanai, įtariami sąsaja su penktadienį mėgintu surengti perversmu, pranešė valstybinė naujienų agentūra „Anadolu“.

Pasak „Anadolu“, 1176 dekanai dirba valstybiniuose universitetuose, ir 401 dekanas – privačiai finansuojamuose universitetuose.

Po nepavykusio penktadienį pučo iš savo postų atleista apie 9 tūkst. pareigūnų: teisėjų, policininkų, administracinių ir religijos reikalų departamentų darbuotojų. Dar apie 7500 sulaikyta; tarp jų yra aukšto rango generolų, kaltinamų perversmo planavimu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų