Pereiti į pagrindinį turinį

Ukrainos ministras ieškos teisybės

2009-05-13 09:00

Ukrainos vidus reikalų ministras Jurijus Lucenka kryžkelėje. Viena vertus jis demonstruoja savo padorumą, pranešęs apie atsistatydinimą dėl skandalo, tačiau tuo pačiu metu ketina teistis su Vokietijos laikraščiu "Bild".

"Dabar mano advokatai rengia ieškinį laikraščiui "Bild", – sakė J.Lucenka antradienį spaudos konferencijoje Kijeve. Kaip pabrėžė apie atsistatydinimą pranešęs ministras, laikraštis apšmeižė jį ir jo sūnų. "Jam negalėjo būti nustatytas trijų promilių girtumas. Tai melas ir absurdas, <...> jam vartoti alkoholį pavojinga", – sakė politikas. Atsakydamas į klausimą, ar pats buvo išgėręs, J.Lucenka teigė, kad atskridęs į Frankfurto prie Maino oro uostą pietavo ir išgėrė alaus.

J.Lucenka pabrėžė, kad incidentas Frankfurto oro uoste baigėsi, kai vokiečiai atsiprašė. Tačiau, jo teigimu, kitą dieną Vokietijos geltonoji spauda išplatino tiesos neatitinkantį pranešimą apie įvykį. Pasak ministro, Vokietijos policija paneigė šią informaciją.

"Vėliau skandalas įgavo politinį pobūdį Ukrainoje, – pareiškė jis. – Nukentėjau dėl buitinės situacijos, kuri virto politiniu skandalu, ir neketinu jo tęsti."

Frankfurto policija gegužės 6 d. pranešė, jog J.Lucenkai nebuvo leista lipti į lėktuvą, kuris turėjo skristi į Pietų Korėjos sostinę Seulą, nes oro uosto pareigūnai pastebėjo, kad jis ir jo 19-metis sūnus yra labai girti. Sustabdyti abu jie įtūžo, rėkė ir svaidė savo mobiliuosius telefonus. Be to, J.Lucenka per peštynes su Vokietijos policininkais vartojo įžeidžiančius ir rasistinius posakius, tokius kaip "nacių kiaulės".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų