Pereiti į pagrindinį turinį

Ukrainos opozicija blokuos parlamento tribūną, kol bus patenkinti jos reikalavimai

2013-12-04 09:36
Reuters nuotr.

Ukrainos Aukščiausiosios Rados tribūna bus blokuojama, kol bus patenkinti opozicijos reikalavimai, trečiadienį pareiškė partijos „Batkivščyna“ („Tėvynė“) parlamentinės frakcijos lyderis Arsenijus Jaceniukas.

„Du mūsų pagrindiniai reikalavimai parlamentui – vyriausybės atstatydinimas, politinių persekiojimų nutraukimas ir (kalinamos buvusios premjerės) Julijos Tymošenko paleidimas“, – A.Jaceniukas sakė per spaudos konferenciją Kijeve.

Opozicija taip pat reikalauja paleisti devyni aktyvistus, suimtus pagal Kijevo Ševčenkos apylinkės teismo išduotą orderį, pridūrė jis.

„Batkivščyna“ deputatas Mykola Tomenka anksčiau pareiškė, kad Rada trečiadienį nedirbs ir kad parlamento nariai neįstengė pasiekti susitarimo šiuo klausimu.

Tuomet opozicija pradėjo blokuoti parlamento darbą.

Valdančioji Regionų partija antradienį sakė, kad parlamento nariai nėra pasiruošę priimti kokius nors sprendimus ir pasiūlė pradėti konsultacijas su opozicija, kad Rada galėtų tęsti darbą

Premjeras ketina pertvarkyti vyriausybę

Ukrainos premjeras Mykola Azarovas trečiadidenį nurodė planuojantis pertvarkyti savo ministrų kabinetą.

„Vyriausybė privalo dirbti be trikdžių, kaip gerai suderintas mechanizmas. Mums pavyko ne viskas, ką buvome sumanę. Tie, kas nesusidorojo su užduotimi ir nepelnė pasitikėjimo visuomenėje, padarė klaidų, turi atsakyti prieš visuomenę ir įstatymus“, – M.Azarovas sakė vyriausybės posėdyje.

„Taip pat padarysime išvadas dėl kadrų ir pateiksime jas peržiūrėti Ukrainos prezidentui“, – pridūrė jis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų