Pereiti į pagrindinį turinį

Ukrainos prezidentas ketvirtadienį dalyvaus ES viršūnių susitikime

2015-02-11 11:26 diena.lt inf.
Petro Porošenka
Petro Porošenka / AFP nuotr.

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka ketvirtadienį dalyvaus Europos Sąjungos viršūnių susitikime, kuriame bus diskutuojama apie jo šalį krečiantį karinį konfliktą, trečiadienį pranešė Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas.

P.Porošenka „informuos mus apie padėtį Ukrainoje“, sakoma D.Tusko išsiųstame laiške valstybių vadovams, kviečiančiame į ketvirtadienį organizuojamą susitikimą.

Tikimasi, kad Ukrainos prezidentas pateiks detalių apie taikos derybas su Rusijos, Prancūzijos ir Vokietijos lyderiais, kurios trečiadienį turėtų įvykti Baltarusijos sostinėje Minske.

Viliamasi, kad tas keturšalis viršūnių susitikimas padės sustabdyti pastaruoju metu smarkiai suintensyvėjusias kautynes tarp gerai ginkluotų prorusiškų separatistų ir Ukrainos vyriausybės pajėgų.

JAV ir ES yra paskelbusios Rusijai griežtas ekonomines sankcijas už pagalbą Ukrainos separatistams. Kremlius neigia tiesiogiai dalyvaujantis tame kare, nors daugelis nepriklausomų šaltinių praneša matę, kaip moderni karinė technika ir atsargos gabenamos į separatistų kontroliuojamas teritorijas nuo sienos su Rusija.

D.Tuskas sakė, kad po P.Porošenkos pranešimo ES lyderiai „aptars padėtį Ukrainoje ir ryšius su Rusija“.

„Mes įvertinsime situaciją ir svarstysime atitinkamus veiksmus“, - nurodė jis.

Daugiau naujienų