Quantcast

„UniCredit“ neskuba mažinti veiklos Rusijoje – apskundė ECB sprendimą

  • Teksto dydis:

Didžiausias Italijos bankas „UniCredit“ apskundė teismui Europos Centrinio Banko įpareigojantį sprendimą mažinti veiklą Rusijoje, rašo britų verslo leidinys „Financial Times“, remdamasis Italijos banko pareiškimais.

Antrą pagal dydį iš Vakarų bankų kapitalą Rusijoje turintis „UniCredit“ buvo vienas iš kelių euro zonos kreditavimo įstaigų, gegužę gavusių ECB oficialų laišką, kuriuo pareikalauta spartinti lėšų išvedimą iš Rusijos.

Tačiau liepos 1-ąją Italijos bankas pranešė, kad kreipėsi į Europos Sąjungos Bendrąjį Teismą išaiškinti šį ECB įpareigojimą, ir paprašė leidimo jo nesilaikyti, kol prašymas bus svarstomas.

„UniCredit“ pareiškė nerimaujantis dėl ECB sprendime numatytų sąlygų, kuriomis šis veiklos mažinimas turėtų būti vykdomas, ir išreiškė abejonių, ar sprendimas neperkopia galiojančių teisės aktų ribų, skelbia „Financial Times“.

Agentūra „Bloomberg“ praėjusio mėnesio pabaigoje pranešė, kad „UniCredit“ pateikė pasiūlymą įsigyti JAV privataus kapitalo fondų valdymo bendrovės „Blackstone“ turimą Baltijos valstybėse veikiančio banko „Luminor“ akcijų dalį. Italijos bankas konkuruoja su didžiausiu Vengrijos banku „Orszagos Takarek Penztar“ (OTP), taip pat veikiančiu Rusijoje, kuris atitinkamą neįpareigojantį pasiūlymą „Blackstone“ pateikė kiek anksčiau.


Šiame straipsnyje: UniCreditsankcijosRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių