Pereiti į pagrindinį turinį

Nepaisydamas protesto akcijų, V. Janukovyčius neatsisako vizito į Kiniją

2013-12-01 21:43 diena.lt inf.
V. Janukovyčius
V. Janukovyčius / Scanpix nuotr.

Ukrainos ministras pirmininkas Mykola Azarovas pranešė, kad šalies prezidentas Viktoras Janukovyčius, nepaisydamas sostinę Kijevą sukrėtusių prieš jį nukreiptų proeuropietiškų protesto akcijų, neatsisako nuo suplanuoto vizito į Kiniją.

"Kinija - tai antra ekonomika pasaulyje, ir partnerystė su Kinija - tai mums labai didelė investicijų į liaudies ūkį galimybė", - pažymėjo premjeras apie vizitą, kuris vyks gruodžio 3-6 dienomis.

Tuo tarpu opozicinės partijos UDAR lyderis Vitalijus Klyčko paragino Kinijos lyderius atsisakyti susitikti su V.Janukovyčiumi.

"Kreipiuosi į Kinijos vadovus dėl to, kad jie nepriimtų valstybės vadovo, kuris nėra pajėgus spręsti problemų ir nekontroliuoja padėties savo šalyje, kur prasidėjo politinė krizė. Šiandien kalbama apie valdžios pakeitimą Ukrainoje. Ir nei vienas sprendimas, kuris bus priimtas per susitikimą, nebus legitimus", - citavo V.Klyčko partijos spaudos tarnyba.

V.Klyčko taip pat paragino kinų verslininkus nesiderėti ir nepasirašyti jokių dokumentų su V.Janukovyčiumi, "kadangi jis - nepatikimas partneris ir apgavikas, kuriuo negalima pasitikėti, ir kad tuo jau įsitikino ne tik visi Ukrainos piliečiai, bet ir visa Europa".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų