Quantcast

V. Putinas iš gynybos ministro pareigų atleidžia S. Šoigu

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sekmadienį ėmėsi veiksmų iš pareigų atleisti gynybos ministrą Sergejų Šoigu, taip smarkiai supurtydamas šalies karinių pajėgų vadovybę, Maskvai daugiau nei dvejus metus tęsiant karą Ukrainoje.

Remiantis Rusijos aukštųjų parlamento rūmų paskelbtu ministrų kandidatūrų sąrašu, Kremliaus šeimininkas į ministro pareigas siūlo ekonomistą Andrejų Belousovą.

Tuo pat metu V. Putinas paskelbė dekretus, kuriais S. Šoigu paskyrė naujuoju Saugumo tarybos sekretoriumi. Jis šiose pareigose keičia ilgametį sąjungininką Nikolajų Patruševą.

„S. Šoigu ir toliau dirbs šiame sektoriuje (gynybos), kurį jis gerai išmano“, – Kremliaus atstovą spaudai Dmitrijų Peskovą citavo valstybinė žiniasklaida.

„Jis šį sektorių puikiai pažįsta iš vidaus, kartu su savo kolegomis ir partneriais ankstesnėje darbovietėje“, – pridūrė jis.

Pagal Konstituciją, po pergalės kovą vykusiuose rinkimuose, kuriuose nedalyvavo opozicija, V. Putinas į pareigas turi deleguoti naujus arba jau esamus ministrus.

Rusijos įstatymų leidėjai prezidento kandidatūras turėtų patvirtinti antradienį.

Pokyčiai Rusijoje vyksta Kremliaus pajėgoms pirmą kartą po kelių mėnesių mūšio lauke stumiantis pirmyn.

S. Šoigu Rusijos gynybos ministru buvo paskirtas 2012 metais. Nepaisant virtinės karinių nesėkmių, įskaitant nesugebėjimą užimti Ukrainos sostinės Kijyvo, V. Putinas iki šiol ministrą palaikė.

Jo įpėdinis A. Belousovas neturi karinio išsilavinimo. Pastarąjį dešimtmetį jis buvo vienas įtakingiausių V. Putino patarėjų ekonomikos klausimais.

G. Nausėda: V. Putino sprendimas dėl S. Šoigu skirtas vidaus auditorijai

Prezidentas Gitanas Nausėda teigia, kad Rusijos prezidento V. Putino sprendimas atleisti gynybos ministrą S. Šoigu yra skirtas Rusijos vidaus auditorijai, norint toliau tęsti karą Ukrainoje.

„Aš šituo režimu tiek netikiu, kad aš ir jų motyvacija, ir jų sprendimais netikiu. Tai yra daroma vidaus rinkai, tai daroma, kad (galima būtų) tęsti šitą karą. Neturėkime jokių iliuzijų, kad V. Putinas yra pasirengęs kažkokioms taikoms deryboms“, – sekmadienį žurnalistams sakė G. Nausėda.

Prezidentas tikino, kad V. Putinas jaučiasi perėmęs iniciatyvą fronte, nes mato vėluojančią Vakarų paramą Ukrainai.

„Jis jaučiasi galįs daryti tai, ką jis daro. Kito būdo sustabdyti jo, kaip tik paremti Ukrainą, svarbiausia, greitai tai padaryti, nėra“, – kalbėjo G. Nausėda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaimo bernas

kaimo bernas portretas
Molotovo projektui - gera žinia Pakils reitingai aukštai pakeltai galvai per upelį

kaimo bernas

kaimo bernas portretas
Belousovas - bloga žinia Atlaikė sankcijas ir užkurs karinį pramoninį vo Šoigu - pagarbą kariams net per paradą atiduoda delnu virš kepurės snapelio, kreivais pirštais lyg apie kiaušinį

kaunietis

kaunietis portretas
Tai kelinta karta atleidzia taigi jau buvo atleides
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių