Pereiti į pagrindinį turinį

V. Zelenskis partneriams: kol kas Rusijos dronus numušinėja tik Baltarusija

2024-09-13 19:21

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paragino tarptautinius partnerius būti ryžtingesnius ir padėti Ukrainai apsaugoti dangų, bendrai atremiant Rusijos raketų atakas.

Volodymyras Zelenskis
Volodymyras Zelenskis / Scanpix nuotr.

Valstybės vadovas tai pasakė kreipdamasis į 20-ojo kasmetinio Jaltos Europos strategijos susitikimo dalyvius.

„Kai girdime, kad į Rusiją iš Irano atkeliavo naujos raketos, tai juk tas pats blogis, kurį sąjungininkams jau teko numušinėti Artimųjų Rytų danguje. Galbūt skiriasi raketų žymėjimas, bet ne Irano teroristinis motyvas, dėl kurio šie ginklai platinami ir naudojami. Jei sąjungininkai bendrai numušinėja raketas ir dronus danguje virš Artimųjų Rytų, kodėl vis dar nėra panašaus sprendimo kartu numušinėti Rusijos raketas ir Irano „šahedus“ virš Ukrainos? Ir tai nedaroma net tada, kai raketos ir dronai įskrenda į mūsų kaimynų teritoriją“, – pabrėžė V. Zelenskis.

Pasak prezidento, kai derybose keliamas klausimas dėl raketų ir dronų numušimo Ukrainos danguje partnerių oro gynybos priemonėmis, pašnekovai vengia atsakymų.

„Ir kai mes šį klausimą keliame savo partneriams, o tai darome nuolat, tiesą sakant, visi bando jį apeiti... Jie net bijo pasakyti, kad „mes prie to dirbame“. Jie bijo net šių žodžių. Tokia yra tiesa. Kol kas tik Baltarusija buvo pastebėta numušinėjanti rusų „šahedus“. Negalėjau įsivaizduoti, kad taip bus... Manau, kad tai tikrai žemina stiprų demokratinį pasaulį“, – sakė prezidentas.

Kaip pranešama, rugsėjo 5-osios naktį Baltarusijos naikintuvai numušė kelis rusų „šahedus“, įskridusius į šalies oro erdvę Gomelio srityje iš Ukrainos Černihivo srities.

 

Daugiau naujienų