Pereiti į pagrindinį turinį

V. Zelenskis pristatys „Pergalės planą“ J. Bidenui, K. Harris ir D. Trumpui

2024-09-05 15:31 diena.lt inf.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis jau šį mėnesį pristatys „Pergalės planą“ JAV prezidentui Joe Bidenui ir kandidatams į Amerikos prezidentus – viceprezidentei  Kamalai Harris ir Donaldui Trumpui.

Volodymyras Zelenskis
Volodymyras Zelenskis / Scanpix nuotr.

Valstybės vadovas tai pareiškė interviu „NBC News“, praneša „Ukrinform“.

„Mes gerbiame Amerikos žmonių pasirinkimą ir suprantame, kad tiek Kamala Harris, tiek Donaldas Trumpas gali tapti prezidentu. Todėl aš visiškai atvirai pasakiau, kad apie „Pergalės planą“, o jo įgyvendinimas daugiausia priklauso nuo JAV paramos, nuo prezidento paramos, aš kalbėsiu su JAV prezidentu. Bet aš taip pat kalbėsiu apie jį su Kamala Harris ir Donaldu Trumpu“, – sakė V. Zelenskis.

Šis planas, anot jo, bus realizuojamas ir karo metu, ir iš dalies jam pasibaigus.

„Akivaizdu, kad po lapkričio mėnesio (rinkimų) bus naujas JAV prezidentas, todėl aš ir norėjau, kad šį planą svarstytų abi šalys – du kandidatai į prezidentus“, – teigė Ukrainos prezidentas.

Pasak V. Zelenskio, „Pergalės planą“ jis pristatys Joe Bidenui, Kamalai Harris ir Donaldui Trumpui jau šį mėnesį.

„Galbūt mes nusiųsime šį planą, o galbūt susitiks mūsų komandos. Kol kas dar neaišku. Bet mūsų komandos jau pradėjo dirbti šiuo klausimu, jau pradėjo bendrauti“, – patikino V. Zelenskis.

Kaip jau buvo pranešta, per forumą „Ukraina 2024. Nepriklausomybė“ V. Zelenskis pareiškė, kad operacija Kursko srityje yra vienas iš „Pergalės plano“ etapų.

Anksčiau prezidentas pristatė Taikos formulę, kurios trys punktai buvo aptarti birželį Šveicarijoje vykusiame pirmajame Taikos viršūnių susitikime. Jo dalyviai suderino bendrą komunikatą, kurį galima pasirašyti. Po jo prezidentas davė nurodymą rengti antrąjį Taikos viršūnių susitikimą.

Daugiau naujienų