Pereiti į pagrindinį turinį

V. Zelenskis surengė susitikimą su Nyderlandų premjeru už 30 kilometrų nuo fronto linijos

2024-09-02 19:26

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis  pirmadienį pažymėjo susitikimo su Nyderlandų ministru pirmininku Dicku Schoofu Zaporižioje, kuri yra tik už 30 kilometrų nuo fronto linijos, svarbą.

Kaip pranešama „Telegram“ kanale, Ukrainos valstybės vadovas tai pareiškė prasidedant susitikimui su Nyderlandų vyriausybės vadovu, rašo „Ukrinform“.

„Ačiū, kad radote laiko ir galimybę atvykti į Zaporižią. Tai labai svarbus miestas, padedantis suprasti, ką mums atnešė šis karas. Arti fronto linijos – iki jos čia tik 30 kilometrų“, – pažymėjo V. Zelenskis.

Jis padėkojo Nyderlandų žmonėms ir vyriausybei už paramą Ukrainai nuo pat Rusijos sukelto plataus masto karo pradžios.

„Esame dėkingi už oro gynybą, už sprendimus dėl F-16, už karinius paketus, už humanitarinę pagalbą, finansavimą. Nuoširdžiai dėkojame jūsų tautai“, – pabrėžė Ukrainos prezidentas.

Jis taip pat pažymėjo, jog džiaugiasi, kad susitikimas įvyko pirmąją naujųjų mokslo metų dieną, buvo galimybė apsilankyti mokykloje ir pabendrauti su vaikais.

„Gaila, kad šie mokslo metai prasidėjo priedangoje, bet net ir slėptuvėje laimė matyti vienam kitą. Tai kur kas geriau, nei neturėti jokios galimybės, mokytis tik nuotoliniu būdu“, – sakė V. Zelenskis.

Zaporižioje Nyderlandų ministras pirmininkas D. Schoofas pranešė apie naują pagalbos Ukrainai paketą, kurio vertė – daugiau kaip 200 mln. eurų.

 

Daugiau naujienų