Pereiti į pagrindinį turinį

V. Zelenskis: Ukrainos ginklų pramonė pagamino milijoną dronų

2024-10-15 09:36 diena.lt inf.

Ukrainos ginklų pramonė, oficialiais duomenimis, iki šiol pagamino ir ginkluotosioms pajėgoms perdavė milijoną įvairių dronų. „Ir tai yra tik tai, ką daro valstybė“, – savo tradiciniame vaizdo kreipimesi pirmadienio vakarą sakė prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Be valstybės finansuojamų užsakymų bepiločius karui su agresore Rusija skiria ir privatus sektorius bei užsienio sąjungininkės. Prieš V. Zelenskio kreipimąsi ginkluotės ministras Oleksandras Kamyšinas aukščiausios kariuomenės vadovybės susitikime informavo apie dabartinę dronų gamybos situaciją.

Ukrainos ginklų pramonė ir privatus sektorius jau kelis mėnesius intensyviau tiekia į frontą dronus – nuo paprastų vaizdo dronų žvalgybiniams skrydžiams iki kovinių dronų ir tolimojo nuotolio dronų kamikadzių, kurie gali būti naudojami prieš taikinius Rusijos gilumoje. Ukrainos arsenale taip pat yra nuotoliu valdomų jūrinių dronų – sprogmenų prikrautų katerių.

Rusijos ginkluotosios pajėgos kare prieš Ukrainą taip pat dideliu mastu naudoja bepiločius.

V. Zelenskis savo kreipimesi padėkojo visiems, kurie padeda Ukrainos kariuomenę technologiniu požiūriu išlaikyti moderniausiame lygyje – „ukrainiečių gamintojams, viešajam sektoriui ir visiems partneriams, kurie investuoja į dronų Ukrainoje gamybą“. Gamyba esą bus toliau plečiama.

Aukščiausios karinės vadovybės posėdyje, pasak V. Zelenskio, buvo aptarta dabartinė padėtis fronte ir žvalgybų informacija apie rusų pajėgų planus rudeniui ir žiemai. Taip pat vėl buvo kalbama apie Šiaurės Korėjos karių kovą Rusijos dalinių gretose ir „realų Šiaurės Korėjos įsitraukimą į karą“.

Daugiau naujienų