Pereiti į pagrindinį turinį

"Venecijos laidotuvės" - taip miesto gyventojai apibūdina esamą padėtį

2009-11-16 08:29
Prognozė: jei gyventojų mažėjimo tendencija išsilaikys, paskutinis venecijietis mirs iki 2030 m.
Prognozė: jei gyventojų mažėjimo tendencija išsilaikys, paskutinis venecijietis mirs iki 2030 m. / "Reuters" nuotr.

Viduržemio jūros perlu vadinamas miestas merdi. Taip teigia Venecijos gyventojai, kurie savaitgalį surengė miesto laidotuvių ceremoniją.

Keletas gondolų, vienoje jų buvo karstas, šeštadienį plaukė Venecijos kanalais. Taip buvo į paskutinę kelionę išlydėtas "miręs" miestas. Ragindami imtis veiksmų procesijos dalyviai sustojo prie miesto merijos.

Šia akcija organizatoriai tikėjosi atkreipti valdžios dėmesį į gyventojų skaičiaus mažėjimą. Pasak jų, per pastaruosius 50 metų tendencija nesikeitė ir šiuo metu mieste gyvena vos 60 tūkst. žmonių. Galiausiai miestas mirs, įsitikinę akcijos organizatoriai.

"Miestas, kuriame yra vos 60 tūkst. gyventojų, yra ne miestas, o kaimas, – sakė vienas akcijos dalyvis. – Žmonės bėga iš čia ne dėl to, kad Venecija po truputį grimzta po vandeniu, bet dėl turistų." Anot jo, kasdien į Veneciją atvažiuoja per 55 tūkst. turistų, todėl labai išaugo maisto ir butų kainos, o tai privertė venecijiečius kraustytis iš gimtojo miesto.

Tačiau su aktyvistais nesutinka Venecijos meras Massimo Cacciari. "Tai beprasmiška akcija. Venecija nėra miestas vaiduoklis, kuriame yra tik turistai", – sakė jis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų