Pereiti į pagrindinį turinį

Vėtros sutrikdė Prancūzijos gyvenimą

2009-02-11 09:00

Stiprios vėtros vakar siautėjo Prancūzijoje. Sutriko susisiekimas oru ir jūra, milijonai žmonių liko be elektros. Pareigūnai buvo priversti pirmąkart per pastaruosius 34 metus uždaryti du Paryžiaus tarptautinius oro uostus.

Prancūzijos Atlanto vandenyno pakrantėje vėjo gūsių greitis siekė 140 km/val., o meteorologai tikėjosi, kad vėtros sustiprės iki 160 km/val.

Dėl gamtos stichijos apie 600 tūkst. šeimų liko be elektros. Sutriko keltų per Lamanšo sąsiaurį eismas, o nuo pirmadienio vakaro buvo uždaryti Paryžiaus oro uostai, tarp jų – vienas judriausių Europoje Charles'o de Gaulle'o oro uostas. Iš viso atšaukta per 200 skrydžių.

"Apmaudu, nes rytoj aš dirbu, tačiau taip pasielgta dėl saugumo priežasčių", – sakė 57 metų Jeanas Pierre'as Nirosas, oro bendrovės "Air France" keleivis, kuris pirmadienį tikėjosi išskristi iš Charles'io de Gaulle'io oro uosto ir grįžti į pietinį miestą Nicą.

"Air France" nurodė užsakiusi savo keleiviams 2 tūkst. viešbučio kambarių netoli Charles'o de Gaulle'o oro uosto, tačiau jo pareigūnai sakė, kad apie 100 žmonių naktį praleido keleivių salėse.

Nanto, Bresto ir Renė regioniniai oro uostai nebuvo uždaryti, tačiau buvo atšaukta keletas skrydžių. Kitoje Lamanšo sąsiaurio pusėje esančioje Didžiojoje Britanijoje kai kuriuose vietose prasidėjo potvyniai.

Ši audra įsisiautėjo praėjus dviem savaitėms nuo vėtrų, kurios Prancūzijos pietvakarių regione nusinešė 11 gyvybių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų