Pereiti į pagrindinį turinį

Vietoj sekso – pokalbiai

2009-05-09 09:00
Prioritetai: vis daugiau rusų ieško emocinės paramos, o ne aistringų glamonių prostitučių glėbyje.
Prioritetai: vis daugiau rusų ieško emocinės paramos, o ne aistringų glamonių prostitučių glėbyje. / "Reuters" nuotr.

Ekonomikos sunkmetis ypač skaudžiai smogė Rusijai. Rusai vyrai per krizę nori tik kalbėtis, o ne užsiimti seksu, rašo naujienų agentūros "Reuters" žurnalistai.

Vienintelė gera naujiena

"Turiu tik blogų naujienų. Netekau 5 mlrd. dolerių", – sako vienas rusas oligarchas kitam. Šis atsako: "Tai nieko, aš praradau 7 mlrd. dolerių. Bet gera naujiena ta, kad kekšės vėl kainuoja tik 100 dolerių."

Šis Rusijoje klaidžiojantis anekdotas puikiai iliustruoja padėtį šalyje. Neatsiejamas Maskvos naktinio gyvenimo akcentas – perkama meilė – pinga. Naktinės plaštakės pripažįsta, kad kainas nuleido iki minimumo. Kartu moterys priduria, kad vis daugiau klientų ieško emocinės paramos, o ne aistringų glamonių jų glėbyje.

"Ateina nepasimylėti"

Trisdešimtį perkopusi Adriana dirba savo bute, kuriame gyvena ir jos sūnus. Ji jau įprato, kad klientai ieško ne tik sekso.

"Jie skundžiasi ir daugelis jų dabar ateina nepasimylėti", – pasakė juodų it smala plaukų moteris ir gurkštelėjo šampano triukšmingame Maskvos bare.

Neseniai Adrianą aplankė klientas, kurio alga sumažėjo trečdaliu – iki 40 tūkst. rublių (apie 3,1 tūkst. litų). "Jis po trijų sekundžių sustojo ir pasiūlė vietoj sekso įsipilti išgerti ir pasikalbėti."

Nors prostitucija Rusijoje nelegali, tačiau perkama meile naudojasi daugelis rusų. Ne tik 10,5 mln. gyventojų turinčios Maskvos baruose, bet ir gatvėse gausu meilės deivių.

"Dabar jie nuolat kalba apie darbą, – įspūdžiais dalijosi Olia, dirbanti prie vieno Maskvos žiedo. – Jie bijo netekti darbo."

Prostitučių paslaugas siūlanti interneto svetainė x-love.ru jau reklamuoja naują "prekę" – įtampą mažinančius pokalbius: "Kai tavo akcijų kaina krinta, koks gali būti geresnis būdas atsipalaiduoti, jei ne pokalbis su mūsų mergaitėmis?"

Krizė smogė ne tik per kišenę

Seksualinis pajėgumas ir ekonominė padėtis labai susiję, tvirtina britų seksologė Tracey Cox.

"Labai daug vyrų save apibūdina pagal tai, kokį postą užima ir kiek uždirba... Mūsų libido iš tiesų veikia finansiškai sunkūs laikai, – kalbėjo ji. – Įtampa labai smarkiai kenkia. O prostitutė yra tas žmogus, kuriam mokami pinigai ne tam, kad teistų. Todėl ji tampa tuo asmeniu, su kuriuo norisi pasikalbėti."

Pastaraisiais metais rusų milijardierių klubas sumažėjo perpus – iki 49. Nesaldu ir paprastiems piliečiams – nedarbas pasiekė 1999-ųjų lygį, visur mažinamos algos.

Sumuštinio ir kokakolos kaina

Naktinės plaštakės irgi priverstos mažinti įkainius. Dauguma Maskvos prostitučių uždirba apie 2 tūkst. JAV dolerių (daugiau nei 5 tūkst. litų) per mėnesį. Tik nedidelė dalis elitinių merginų gauna kelis tūkstančius dolerių už naktį.

26-erių Marina, kuri intymias paslaugas reklamuoja savo interneto svetainėje, dabar siūlo akciją – tik 6 tūkst. rublių (470 litų) už visą naktį. Tai 30 proc. pigiau nei iki krizės.

Kainas numuša ir iš provincijos, kur nedarbas gerokai didesnis, į Maskvą ar Sankt Peterburgą atvykstančios merginos. Tolimųjų reisų vairuotojai pasakoja, kad toliau nuo didžiųjų miestų oralinis seksas kainuoja tik 300 rublių (23 litus) – keliais rubliais daugiau nei sumuštinis ir kokakola užkandinėje.

Adriana savo įkainius sumažino 500 rublių (40 litų). Dabar ji už valandą prašo 2 tūkst. rublių (156 litų) – tiek pat, kiek žemiausio lygio prostitutės gatvėse.

"Žmonės, kurie anksčiau lankydavosi tris kartus per savaitę, išvis nebepasirodo", – sakė Adriana ir čia pat pridūrė, kad tai didžiausia krizė, su kuria jai teko susidurti per profesinės karjeros dešimtmetį.

Vis dėlto ji nepraranda optimizmo ir tikisi dar bent penkerius metus išlikti sekso versle, o tada persikraustyti į Bulgariją, kur turi įsigijusi nuosavybės.

Elitinės nesiskundžia

Tiesa, elitinės prostitutės tikina, dar nepajuto krizės. Prie vieno populiaraus Maskvos naktinio klubo, esančio netoli Kremliaus, besiburiuojančios gražuolės pasakojo, kad jokių verslo pokyčių nepastebi.

"Mes aptarnaujame visą pasaulį čia. Visiškai niekas nepasikeitė", – sakė 300–500 eurų (1–1,7 tūkst. litų) uždirbanti 34 metų Nataša, skubanti pas verslininką iš Artimųjų Rytų.

Į ketvirtą dešimtmetį įkopusi, bet vis dar kerinti peroksidinė blondinė Lena patvirtino kolegės žodžius.

"Vyrai, kurie ateina pas mus, yra labai turtingi ir sėkmingai besiverčiantys. Jie žino ko nori. Verslas klesti", – pasakojo elegantiška naktinė plaštakė.


Milicija užmerkia akis

Maskvos milicija nenurodo, kiek prostitučių darbuojasi Rusijos sostinėje, bet remiantis žiniasklaidos ir nevyriausybinių organizacijų duomenimis, galima spėti, kad jų yra daugiau nei 100 tūkst. – mažiausiai 10 kartų daugiau nei Londone ar Niujorke.

Bauda už vertimąsi prostitucija siekia 2 tūkst. rublių (160 litų). Suteneriai baudžiami griežčiau.

Milicininkai ir kiti teisėsaugos pareigūnai linkę užmerkti akis prieš prostituciją. Dažna prostitutė jiems moka iki 6 tūkst. rublių (470 litų) siekiantį kyšį arba suteikia nemokamą oralinio sekso paslaugą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų