Pereiti į pagrindinį turinį

V.Janukovyčius: dėl Asociacijos sutarties su ES pasirašymo sąlygų Ukraina nutars kovą

2013-12-10 14:36
Viktoras Juščenko, Viktoras Janukovyčius, Leonidas Kravčukas, Leonidas Kučma
Viktoras Juščenko, Viktoras Janukovyčius, Leonidas Kravčukas, Leonidas Kučma / AFP nuotr.

Ukraina sparčiau rengs sąlygas, kuriomis sutiktų pasirašyti Asociacijos sutartį su Europos Sąjungą, ir tikisi šį darbą baigti iki kito ES viršūnių susitikimo 2014-ųjų kovą, pareiškė prezidentas Viktoras Janukovyčius.

„Mes pateikėme vyriausybei užduotį paspartinti šį darbą... Kai tik mes rasime sampratą ir bus pasiektas toks kompromisas, parašas bus padėtas“, – sakė jis antradienį per apskritojo stalo derybas su trimis buvusiais Ukrainos prezidentais Kijeve.

Pasak V.Janukovyčiaus, jau trečiadienį į Briuselį išvyks vicepremjero Serhijaus Arbuzovo vadovaujama vyriausybės delegacija aptarti tokių sąlygų.

„Tikslas labai paprastas – mes norime sąlygų, kurios šiandien patenkintų Ukrainą, Ukrainos prekių gamintojus, Ukrainos liaudį“, – pabrėžė prezidentas.

„Atsakyta į šiuos klausimus bus tik tada, kai mes baigsime šias derybas, pasakysime tiesą vienas kitam. Jeigu sąlygos mūsų netenkins, reikalausime pakeitimų, ginsime savo interesus... Reikia iki minimumo sumažinti riziką mūsų ekonomikai“, – sakė V.Janukovyčius.

Anot jo, Ukraina baiminasi neigiamų pasekmių savo ekonomikai, pirmiausia – žemės ūkiui ir mašinų gamybai.

„Labiausiai pažeidžiama mūsų ekonomikos šaka – žemės ūkis. Jeigu tokia kaip dabar sutartis būtų pasirašyta, susidarytų daug rūpesčių agrariniame sektoriuje. Mes turime apginti agrarinę rinką“, – sakė V. Janukovyčius.

„Jeigu Ukraina atvers rinką ir atiduos ją Europai, reikia suprasti, – kokiomis sąlygomis? Kas bus mainais? Ar bus kompensacijų? Kokių?“ – pridūrė prezidentas.

Rusijos Dūma: Vakarai kišasi į Ukrainos reikalus

Rusijos parlamentas antradienį apkaltino Vakarų šalis kišimusi į Ukrainos vidaus reikalus ir pareiškė, kad prieš Kijevo politinį sprendimą atsukti nugarą Europos Sąjungai ir pasisukti į Maskvą protestuojantys demonstrantai destabilizuoja padėtį šalyje.

Rusijos žemieji parlamento rūmai, Valstybės Dūma, savo teisinės galios neturinčiame pareiškime ragina Ukrainos opozicines jėgas „nutraukti nelegalius veiksmus“ ir prašo Vakarų „nutraukti vis didėjantį išorinį spaudimą mums broliškos šalies politikai“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų