Pereiti į pagrindinį turinį

Vokietijos kanclerė kitą savaitę lankysis Prancūzijoje ir Vatikane

2015-02-13 14:12 diena.lt inf.
Francois Hollande ir Angela Merkel
Francois Hollande ir Angela Merkel / AFP nuotr.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel kitą savaitę vyks į Prancūziją derybų su prezidentu Francois Hollande'u (Fransua Holandu), o vėliau – į Vatikaną, kur numatytas susitikimas su popiežiumi Pranciškumi, pranešė penktadienį Berlynas.

Vasario 20 dieną per oficialius pietus su F.Hollande'u A.Merkel ketina aptarti padėtį Ukrainoje, Sirijoje ir Irake, taip pat pagrindines Didžiojo septyneto viršūnių susitikimo šiemet Vokietijoje temas, sakė kanclerės atstovas.

A.Merkel ir F.Hollande'as šią savaitę dalyvavo Minske surengtų derybų maratone kartu su Ukrainos ir Rusijos lyderiais. Per tas derybas pritarta planui, kuris turėtų nutraukti 10 mėnesių nesiliaujantį konfliktą Ukrainos rytuose.

Iš Paryžiaus ji vyks į Romą, kur vasario 21 dieną dalyvaus privačioje popiežiaus Pranciškaus audiencijoje, sakė A.Merkel atstovas Steffenas Seibertas (Štefenas Zeibertas).

„Kanclerė ir popiežius Pranciškus aptars dialogo tarp religijų, globalizavimo, tarptautinių krizių ir konfliktų temas, taip pat Europos vaidmenį pasaulyje“, – pažymėjo jis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų