Pereiti į pagrindinį turinį

„Volkswagen“ sutiko automobilių savininkams Austrijoje išmokėti 23 mln. eurų kompensacijų

2024-10-02 16:12 diena.lt inf.

Vokietijos automobilių pramonės milžinė „Volkswagen“ pasiekė 23 mln. eurų vertės neteisminį susitarimą su jos automobilių savininkais Austrijoje, nukentėjusiais nuo „dyzelgeito“ skandalo, trečiadienį pranešė Austrijos vartotojų apsaugos grupė.

Pixabay nuotr.

„Volkswagen“ pripažino 2015 metais panaudojusi  programinę įrangą, kuria milijonuose visame pasaulyje parduotų dyzelinių automobilių buvo klastojami išmetamųjų teršalų kiekiai, ir tai sukėlė vieną didžiausių pokario Vokietijos pramonės skandalų.

Austrijoje nacionalinė vartotojų apsaugos asociacija VKI pateikė 16 skundų, paremtų 10 tūkst. „Volkswagen“ automobilių savininkų šioje šalyje pretenzijomis – tai didžiausia kada nors pateikta skundų banga šioje Alpių valstybėje.

„Nukentėję žmonės už savo transporto priemones sumokėjo per daug“, – nurodoma VKI pareiškime, kuriuo pranešama apie pasiektą neteisminį susitarimą.

Iš pradžių VKI, teigdama, kad šių automobilių vertė dėl to krito penktadaliu, reikalavo daugiau kaip 60 mln. eurų sumos kompensacijų.

Iš viso šis skandalas „Volkswagen“ jau kainavo apie 30 mlrd. eurų baudų, teisinių išlaidų ir kompensacijų automobilių savininkams, daugiausia Jungtinėse Valstijose.

Skandalas taip pat įtraukė į spąstus kelis kitus didžiuosius Europos automobilių gamintojus ir dalių jiems tiekėjus dėl jų tariamo vaidmens kuriant apgaulingą programinę įrangą, kurią Europos Teisingumo Teismas 2022-aisiais „Volkswagen“ atveju pripažino neteisėta.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų