Pereiti į pagrindinį turinį

Graikijos riaušių policija evakavo buvusio nacionalinio transliuotojo ERT būstinę

2013-11-07 07:26 diena.lt inf.
Reuters nuotr.

Graikijos riaušių policija ketvirtadienį paryčiais pradėjo evakuoti protestuotojų okupuotą buvusio nacionalinio transliuotojo ERT būstinę šiauriniame Atėnų priemiestyje, pranešė vienas įvykio vietoje esantis naujienų agentūros AFP žurnalistas.

ERT darbuotojų profsąjungos POSPERT atstovas Nikas Cimbidas (Nikos Tsimbidas) patvirtino AFP, kad jis buvo suimtas, tuo tarpu policija patikrino kiekvieną patalpą tame pastate ir išvedė iš to komplekso apie 200 žmonių.

Valstybinė Atėnų naujienų agentūra pranešė, kad policija suėmė dar tris buvusius ERT darbuotojus, tarp jų POSPERT vadovą žurnalistą Panagiotį Kalfagianį (Panagiotis Kalfagiannis).
Nepatenkinti buvę darbuotojai laikė okupavę pastatą nuo pat birželio 11 dienos, kai vyriausybė priėmė netikėtą sprendimą uždaryti ERT, dėl kurio apie 2 600 žmonių per naktį tapo bedarbiais.

Šis žingsnis išprovokavo pasmerkimą kitose šalyse ir vos nesužlugdė konservatyvaus premjero Antonio Samaro (Antonis Samaras) koalicinės vyriausybės, kai vieni iš jo sąjungininkų pasitraukė dėl šio skandalo.

Argumentuodamas, kad ERT finansavimui kasmet būdavo išleidžiama iki 300 mln. eurų (apie 1 mlrd. litų), A.Samaras ne kartą atsisakė atkurti nacionalinį transliuotoją jo ankstesniu pavidalu.

Naujas transliuotojas „Nerit“, kaip manoma, pradės veikti ne anksčiau nei 2014 metais.

Nesutikdami su savo atleidimu, buvę darbuotojai tęsė savavališkas transliacijas iš užimtos būstinės, tuo tarpu laikinoji televizijos stotis DT (Viešoji televizija) transliavo iš netoliese įsikūrusios studijos nuo liepos vidurio.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų