Pereiti į pagrindinį turinį

Išpuoliai Tunise smogė svarbiam turizmo sektoriui: mirtininkai Monastyre ir Susoje

2013-10-31 11:21
BNS inf.

Tunisas, jau destabilizuotas politinės krizės, patyrė skaudų smūgį gyvybiškai svarbiam turizmo sektoriui, kai vienas mirtininkas susisprogdino, o kitas buvo sučiuptas dviejuose pajūrio kurortų miestuose.

Per ataką, įvykdytą trečiadienį netoli vieno pajūrio viešbučio Susos mieste, žuvo tik mirtininkas sprogdintojas, o saugumo pajėgoms tuojau po to pavyko užbėgti už akių kitam mirtininko išpuoliui kaimyniniame Monastyro mieste.

VRM nurodė, kad jos specialiosios pajėgos suėmė penkis salafitus „teroristus“, tiesiogiai susijusius su mėginimais surengti mirtininkų sprogdintojų išpuolius, kurie buvo pirmieji šioje Šiaurės Afrikos šalyje per daugiau nei dešimtmetį.

Ministerija paskelbė, kad su tomis atakomis susiję asmenys priklauso pagrindiniam Tuniso salafitų judėjimui „Ansar al Sharia“ („Šarijato pagalbininkai“), kurį pareigūnai yra įvardiję teroristine organizacija, palaikančia ryšius su tarptautiniu džihadistų tinklu „al Qaeda“.

Prezidentūra tvirtino, kad tokiomis atakomis, dėl kurių atsakomybės dar niekas neprisiėmė, nepavyks „sužlugdyti“ šalies žengimo į demokratiją.

Prezidentūros pranešime turimas omenyje nacionalinis dialogas, šiuo metu vykstantis tarp valdančiosios islamiškos partijos „Ennahda“ ir opozicijos, siekiant užbaigti jau kelis mėnesius šalį krečiančią politinę krizę, kurią išprovokavo liepą įvykdytas opozicijos politiko Mohamedo Brahmi (Mohamedo Brahmio) nužudymas, siejamas su džihadistais.

Politiniams lyderiams siekiant išeiti iš aklavietės, „Ennahda“ vyriausybę planuojama paleisti ir paskirti naują premjerą.

„Ennahda“ lyderis veteranas Rachedas Ghannouchi (Rašidas Ganušis), kuris anksčiau buvo kritikuojamas dėl mėginimų užmegzti dialogą su griežtosios linijos salafitais, pasmerkė „tuos, kurie mėgino taikytis į turistus“, vadindamas juos nusikaltėliais, kuria nori sugriauti Tunisą, jo ekonomiką ir demokratinį perėjimą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų