Pereiti į pagrindinį turinį

Konfliktas Sirijoje nusinešė daugiau nei 115 tūkst. gyvybių

2013-10-01 14:28
BNS inf.
Reuters nuotr.

Per pustrečių metų pilietinio karo Sirijoje žuvo daugiau nei 115 tūkst. žmonių, tarp jų dešimtys tūkstančių karių, sukilėlių ir civilių, antradienį pranešė nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Vien rugsėjo mėnesį žuvo maždaug 5 tūkst. žmonių, kraujas liejasi ir po tarptautinio susitarimo dėl Sirijos cheminių ginklų sunaikinimo po rugpjūčio 21 dienos cheminės atakos Damasko priemiesčiuose, nurodo Britanijoje įsikūrusi SOHR.

Informaciją iš aktyvistų, medikų ir kariškių visoje Sirijoje renkanti organizacija nurodė, kad per minėtą laikotarpį žuvo maždaug 47 tūkst. prezidentą Basharą al Assadą (Bašarą Asadą) palaikančių pajėgų karių ir kovotojų.

Sukilėlių kovotojai, tarp jų ir kariuomenės dezertyrai, sudaro 23 tūkst. žuvusiųjų.

Per konfliktą žuvo daugiau nei 41 tūkst. civilių gyventojų, iš jų 6 tūkst. vaikų ir 4 tūkst. moterų. Prie šio skaičiaus priskiriami ir asmenys, kurių tapatybės nebuvo nustatytos, nurodė SOHR, registruojanti žuvusiuosius pagal gautą jų kūnų filmuotą medžiagą bei nuotraukas ir siekianti nustatyti jų tapatybes, padedant jų šeimos nariams, medikams ir aktyvistams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų