Pereiti į pagrindinį turinį

„Al Jazeera“: paleisti JT taikdariai atvažiavo prie Golano aukštumų perėjos

2014-09-11 12:35
„Reuters“-BNS inf.
Reuters nuotr.

Automobiliai su dešimtimis „al Qaeda“ remiamos islamistų grupuotės paleistų Jungtinių Tautų Fidžio taikdarių ketvirtadienį atvyko prie Golano aukštumų perėjos, pranešė televizija „al Jazeera“.

Prie kurios perėjos buvo atvežti taikdariai, nenurodoma.

Kiek anksčiau televizija pranešė, kad „al Nusra Front“ paleido prieš dvi savaites Golano aukštumose pagrobtus taikdarius ir jie atvažiavo prie Kuneitros perėjos tarp Izraelio užimtos Golano dalies ir Sirijos teritorijos.

Paskelbė vaizdo įrašą

Viena „al Qaeda“ remiama kovotojų grupuotė, prieš dvi savaites pagrobusi 45 Jungtinių Tautų taikdarius Golano aukštumose, paskelbė vaizdo įrašą, kuriame įkaitai iš Fidžio sako, kad tikisi greitai būti paleisti.

Vaizdo įrašas buvo paskelbtas trečiadienį islamistų sukilėlių grupuotės „al Nusra Front“ paskyrose „Twitter“ ir „YouTube“. Įraše, kuris galėjo būti padarytas dieną anksčiau, matyti sveiki kariai, kai kurie jų šypsosi ir mojuoja į kamerą.

Trečiadienį Fidžio armijos vadas pareiškė, kad islamistų kovotojai atsiėmė visus savo reikalavimus dėl įkaitų išlaisvinimo, tačiau kiek vėliau atsisakė savo žodžių, kai padėtis iš pažiūros pablogėjo.

Neaišku, ar vaizdo įrašas, kurį internete aptiko teroristų tinklalapius stebinti organizacija SITE, buvo padarytas prieš ar po kariuomenės pareigūno pareiškimų. Kiek anksčiau šaltinis JT agentūrai „Reuters“ sakė, kad kovotojai reikalavo, jog toks vaizdo įrašas būtų viena iš taikdarių paleidimo sąlygų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų