Pereiti į pagrindinį turinį

Belgijoje „Allahu Akbar“ šaukdamas vyras mačete puolė policininkes

Islamistų išpuoliai  Europoje nesiliauja. Šeštadienį pietiniame Belgijos mieste Šarlerua, prie vienos policijos nuovados, vyras, šaukdamas „Allahu Akbar“ mačete puolė kapoti dvi policininkes.

Vietos policija pranešė, kad pareigūnes sužalojęs užpuolikas buvo pašautas į krūtinę ir koją. Viena policininkė nugabenta į ligoninę, ji patyrė sunkius veido sužalojimus. Jos kolegei labiau pasisekė išvengti mačetės kirčių.

Sunkiai sužeistas buvo ir išpuolį surengęs vyras, jis taip pat pateko į Belgijos medikų rankas, tačiau netrukus pranešta, kad jis neišgyveno.

Žinia apie pasigirdusius šūvius pasklido socialiniame tinkle „Twitter“ apie 16 val. Internautai suskubo dalintis informacija ir liudijimais apie įvykio vietoje pastebėtą medikų komandą. Policija įspėjo miesto gyventojus likti namuose ar kitose saugiose vietose, kol aiškinamasi išpuolio aplinkybes. 

Belgijos premjeras Charles'is Michelis ir vidaus reikalų ministras Janas Jambonas pasmerkė šį išpuolį. J. Jambonas patikino, kad suburta išpuolio tyrimo grupė. Jis užpuolimą pavadino niekingu ir išreiškė palaikymą sužalotų pareigūnių šeimoms bei kolegoms. 

Ch. Michelis taip pat suskubo reaguoti ir savo „Twitter“ paskyroje paskelbė žinutę: „Griežtai smerkiu ataką Šarlerua. Mano mintys yra su nukentėjusiomis, jų artimaisiais ir policiininkais. Atidžiai stebime padėtį“.

Jis sekmadienį žiniasklaidai pranešė, kad buvo pradėtas tyrimas dėl teroro akto. Manoma, kad tai buvo dar vienas iš džihadistų Europoje įvykdytų teroro išpuolių.

„Federalinė prokuratūra mus informavo, kad atsižvelgiant į tam tikrus bylos elementus, buvo pradėtas tyrimas dėl teroristinio mėginimo nužudyti“, – teigė Ch. Michelis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų