Pereiti į pagrindinį turinį

Galingi vėjai griovė elektros perdavimo linijas, kėlė sumaištį keliuose

2016-03-28 13:59 diena.lt inf.

Dešimtys tūkstančių būstų pirmadienio rytą liko be elektros Prancūzijos šiaurės vakarų regione, kurį per naktį talžė vėjai, gūsiuose virstantys uraganiniais, taip pat privertė nutraukti skrydžius Anglijos pietuose, trikdė elektros teikimą.

Septyniuose Normandijos ir Bretanės departamentuose paskelbtas „oranžinis“ pavojus, antrasis po aukščiausiojo trijų pakopų Prancūzijos meteorologinės tarnybos perspėjimo sistemoje.

Elektra dingo mažiausiai 60 tūkst. būstų, daugiau kaip pusė jų buvo Prancūzijos vakariniame Bretanės pusiasalyje, nurodė elektros tinklų operatorė ERDF.

Šių regionų ugniagesiai buvo iškviesti daugiau kaip 400 kartų; daugiausia jiems teko šalinti užvirtusius medžius nuo kelių.

Stipriausias vėjas buvo užregistruotas turistų pamėgtoje Bel Ilio saloje – 150 km per valandą.

Pajūrio gyventojai dėl didelių audros bangų buvo perspėti trijuose paatlantės departamentuose: Finistero, Morbijano ir Atlanto Luaros departamentuose.

Jungtinėje Karalystėje ta pati orų sistema, pavadinta audra „Katie“ iki 170 km per val. greičio vėjo gūsiais antrąją Velykų dieną privertė atšaukti daugiau kaip 100 skrydžių į šalį ir iš jos, be to, be elektros liko maždaug 2 tūkst. būstų.

Audra , naktį praslinkusi virš Pietų Anglijos, paliko chaoso pėdsaką. Londono gatvėse anksti pirmadienį matėsi nuolaužos ir išvartyti kelininkų barjerai.

Hitrou, vienas intensyviausiai dirbančių pasaulio oro uostų, pranešė apie maždaug 130 atšauktų skrydžių. Kiti skrydžiai buvo atidėti arba nukreipti į kitus oro uostus.

Maždaug 20 skrydžių į Londono Gatviko oro uostą ir iš jo buvo atšaukti, dar keturi – nukreipti kitur.

Šalies meteorologijos tarnyba paskelbė perspėjimą dėl vėjo Londone ir Pietryčių Anglijoje, ir patarė žmonėms „būti pasirengusiems, kad veikla atvirame ore ir kelionių“ planai žlugs.

Tarnyba užregistravo 170 km per val. greičio vėjo gūsius prie pietinių Anglijos krantų. Visoje Pietų Anglijoje vėjo greitis viršijo 112 km per valandą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų