Pereiti į pagrindinį turinį

Išpuolį traukinyje surengusį vyrą apklausia kovos su terorizmu pareigūnai

2015-08-23 11:55 diena.lt inf.
AFP nuotr.

Prancūzų kovos su terorizmu pareigūnai sekmadienį apklausia įtariamą džihadistą, kurį sausakimšame traukinyje sutramdė keleiviai ir į kurį, kaip paaiškėjo, dėmesį buvo atkreipusios žvalgybos tarnybos mažiausiai keturiose Europos valstybėse.

Įtariamas užpuolikas, 25 metų Maroko pilietis Ayobas El Khazzani (Ajobas Chazanis), penktadienio vakarą į Paryžių važiavusiame traukinyje pradėjo šaudyti iš Kalašnikovo automato, bet tada jį pargriovė trys keleiviai amerikiečiai, kuriems padėjo vienas britas.

Iš pradžių A.El Khazzani neigė norėjęs įvykdyti džihadistinę ataką ir sakė, kad paprasčiausiai netikėtai aptiko ginklų slėptuvę ir nusprendė juos panaudoti ketindamas apiplėšti keleivius.

Tačiau į jį, kaip į radikalų islamistą, dėmesį buvo atkreipusios kelių valstybių žvalgybos tarnybos, tad prancūzų tyrėjai dėmesį sutelkė ties ekstremistinės atakos tikimybe.

Pagal Prancūzijos įstatymus, įtariamieji, kurių atžvilgiu vykdomi tyrimai dėl įtariamo terorizmo, gali būti apklausiami iki 96 valandų. Tai reiškia, kad A.El Khazzani gali būti laikomas iki antradienio vakaro.

Ginkluotas A.El Khazzani tame greitajame traukinyje išėjo iš tualeto kaip tik tada, kai traukinys iš Belgijos įvažiavo į Prancūziją.

Vienas keleivis prancūzas bandė nuginkluoti „neaukštą, liesą, nelabai stiprų“ A.El Khazzani, bet jis ištrūko ir paleido mažiausiai vieną šūvį, sužeisdamas šeštą dešimtį metų einantį prancūzų ir amerikiečių kilmės keleivį.

Tačiau tada užpuoliką puolė ir sutramdė du ne tarnyboje buvę JAV kariai ir jų draugas.

A.El Khazzani buvo areštuotas, kai traukinys, kuriuo važiavo 554 keleiviai, sustojo Araso stotyje Šiaurės Prancūzijoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų