Pereiti į pagrindinį turinį

Izraelis paleido jauniausią kalintą palestinietę – 12-metę mergaitę

2016-04-25 06:11
BNS inf.

Izraelis sekmadienį paleido iš kalėjimo 12-metę palestinietę Dimą al Wawi (Dimą Vavi), praėjus daugiau negu dviem mėnesiams po to, kai ji buvo suimta dėl numanomo mėginimo subadyti peiliu izraeliečius, o ta mergaitė buvo šiltai sutikta savo mieste Vakarų Krante.

D.al Wawi buvo perduota palestiniečių tarnyboms Tulkaremo sienos perėjoje Vakarų Kranto šiaurinėje dalyje, nurodė vienas naujienų agentūros AFP fotografas.

Po to ji išvyko į savo šeimos namus netoli Hebrono tos teritorijos pietinėje dalyje, kur mergaitę pasitiko miesto valdytojas ir dešimtys kitų žmonių, kurie ją glėbesčiavo, verkė, dainavo, mojavo vėliavomis ir rėžė kalbas.

Mergaitė, vilkinti moksleivės uniformą, buvo suimta vasario 9 dieną prieš įvažiavimo į vieną žydų nausėdiją okupuotame Vakarų Krante, kai pas ją buvo rastas peilis.

Nuo pernai spalio per peiliais arba šaunamaisiais ginklais ginkluotų palestiniečių, taip pat vairuotojų, nukreipdavusių į žmones savo automobilius, atakas žuvo 28 izraeliečiai. Per tą patį laikotarpį buvo nukautas 201 palestinietis, kurių dauguma buvo užpuolikai.

Pagal susitarimą su Izraelio kariuomenės prokurorais D.al Wawi pripažino savo kaltę dėl mėginimo nužudyti ir peilio turėjimo, todėl jau buvo skirta keturi mėnesiai Izraelio kalėjime ir šešių savaičių lygtinė laisvės atėmimo bausmė.

„Ji yra jauniausia kada nors įkalinta palestinietė“, – savo „Facebook“ pranešime rašė mergaitės advokatas Tariqas Barghouthas (Tarikas Bargutas).

Pasak jo, D.al Wawi gynybos komanda prašė karinio teismo, kad mergaitė būtų paleista anksčiau, ir šis prašymas buvo patenkintas.

Pagal Izraelio karinius įstatymus baudžiamoji atsakomybė gali būti taikoma asmenims nuo 12 metų, o tokia nuostata yra unikali pasaulyje, sako Jungtinių Tautų vaikų teisių agentūra UNICEF.

Izraelis šiuo metu laiko suėmęs apie 450 nepilnamečių palestiniečių, iš kurių apie 100 yra jaunesni negu 16 metų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų