Pereiti į pagrindinį turinį

JAV patarė savo piliečiams nedelsiant išvykti iš Libijos

2014-05-28 08:30
AFP nuotr.

JAV valstybės departamentas antradienį paskelbtame naujausiame perspėjime keliautojams paragino visus Libijoje esančius Amerikos piliečius „nedelsiant išvykti“.

Šis perspėjimas buvo paskelbtas pablogėjus padėčiai Libijoje, kur susirėmimai tarp ginkluotų brigadų sukėlė chaosą šalyje.

„Dėl saugumo priežasčių Valstybės departamentas sumažino darbuotojų ambasadoje Tripolyje ir gali pasiūlyti tik labai ribotas neatidėliotinas paslaugas JAV piliečiams Libijoje“, – sakoma pranešime.

„Remiantis prielaida, kad užsieniečiai, ypač JAV piliečiai, gali būti susieti su JAV vyriausybe arba JAV nevyriausybinėmis organizacijomis, keliautojai turi žinoti, kad jie gali tapti pagrobimų ir smurto išpuolių taikiniais arba žūti, – pabrėžiama dokumente. JAV piliečiai, šiuo metu esantys Libijoje, turėtų elgtis itin atsargiai ir nedelsiant išvykti.“

Anksčiau antradienį Jungtinės Valstijos paskelbė pasiuntusios prie Libijos krantų jūrų desanto laivą su maždaug tūkstančiu jūrų pėstininkų – tam atvejui, jeigu prireiktų evakuoti JAV ambasadą.

Laivas „USS Bataan“ atplauks į tą regioną „artimiausiomis dienomis“, sakė vienas gynybos pareigūnas, pageidavęs neviešinti jo vardo. Jis pridūrė, kad šis žingsnis yra „atsargumo“ priemonė.

„Bataan“ taip pat turi kelis sraigtasparnius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų