Pereiti į pagrindinį turinį

Jemeno „al Qaeda“ pademonstravo įkaitą amerikietį ir grasina jį nužudyti

2014-12-04 09:13 diena.lt inf.
Luke’as Somersas
Luke’as Somersas / AFP nuotr.

„Al Qaeda“ Jemene pagrasino nužudyti pernai įkaitu paimtą JAV žurnalistą, kuris šios džihadistų grupuotės paskelbtame vaizdo įraše prašo pagalbos, ketvirtadienį pranešė nepelno kompanija „SITE Intelligence Group“, stebinti baltųjų suprematistų ir džihadistų organizacijų veiklą internete.

Vaizdo įraše, kurio data nurodoma 2014 metų gruodis, įkaitas sako, kad yra 33 metų Luke'as Somersas (Liukas Somersas) ir kad daugiau kaip prieš metus buvo pagrobtas Sanoje.

L.Somersas sako, kad ieško pagalbos ir kad jo gyvybei gresia pavojus.

Šis fotožurnalistas Jemeno sostinėje buvo pagrobtas 2013 metų rugsėjį, pranešė JAV įsikūrusi „SITE Intelligence Group“.

Minimame vaizdo įraše yra Nassero bin Ali al Ansi (Nasiro bin Alio Ansio) iš „al Qaeda“ Arabijos pusiasalyje (AQAP) žinia, kurioje grasinama nužudyti jį trys dienos po „šio pareiškimo paskelbimo“, jei Vašingtonas neįvykdys grupuotės reikalavimų.

„Priešingu atveju mūsų laikomą amerikiečių įkaitą ištiks jo neišvengiamas likimas“, – sakė jis, nedetalizuodamas reikalavimų.

Vašingtonas AQAP laiko pavojingiausiu „al Qaeda“ padaliniu.

Jemeno gynybos ministerijos interneto svetainėje praėjusią savaitę buvo pranešta, kad „al Qaeda“ savo įkaitus, tarp jų – amerikiečių žurnalistą, britą ir Pietų Afrikos Respublikos (PAR) pilietį, perkėlė kelios dienos prieš reidą pietrytinėje Hadramauto provincijoje jam išvaduoti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų