Pereiti į pagrindinį turinį

Kapų plėšikai pagrobė siaubo filmo režisieriaus galvą

2015-07-15 11:50 diena.lt inf.
Friedrichas Wilhelmas Murnau
Friedrichas Wilhelmas Murnau / Wikipedia.org nuotr.

Kapų plėšikai įsibrovė į kriptą, kurioje palaidotas vokiečių ekspresionistinio kino grandas Friedrichas Wilhelmas Murnau (Frydrichas Vilhelmas Murnau), klasikinio nebyliojo filmo apie vampyrus „Nosferatu“ režisierius, ir pagrobė jo galvą, trečiadienį pranešė žiniasklaida.

Policija neatmeta, kad kapas buvo išniekintas dėl okultizmo motyvų, mat šeimos kriptoje Berlyno pietvakariniame Štansdorfo priemiestyje buvo rasta nuo žvakių prilašėjusio vaško.

Pareigūnai pradėjo tyrimą dėl vagystės ir mirusiųjų ramybės sutrikdymo.

Vienas ar daugiau kapų plėšikų atidarė metalinį karstą ir nuo režisieriaus balzamuotų palaikų nuplėšė galvą, bet nepalietė jo dviejų brolių palaikų, rašo dienraštis „Bild“ ir nacionalinė naujienų agentūra DPA.

1888 metais gimęs F.W.Murnau geriausiai žinomas dėl nebyliojo kino klasika laikomo filmo „Nosferatu: siaubo simfonija“ (Nosferatu, eine Symphonie des Grauens), kuris, kaip rašo Holivudo naujienų savaitraštis „Variety“, yra „pripažįstamas vienu iš labiausiai gąsdinančių visų laikų siaubo filmų“.

F.W.Murnau vėliau persikėlė į Holivudą, kur susuko filmą „Saulėtekis“ (Sunrise: A Song of Two Humans), pelniusį kelis JAV kino akademijos apdovanojimus.

Jis žuvo 1931 metais per automobilio katastrofą prie Santa Barbaros Kalifornijoje, o jo palaikai buvo repatrijuoti į gimtąją Vokietiją.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų