Pereiti į pagrindinį turinį

Buvęs Libano premjeras dėl sprogdinimo Beirute kaltina „Hizbollah“ (atnaujinta)

2013-12-27 08:23

Buvęs Libano premjeras Saadas Hariri (Saadas Hariris), vadovaujantis Sirijos režimo priešininkų koalicijai, penktadienį užsiminė, jog šiitų judėjimas „Hizbollah“, kuris yra Damasko sąjungininkas, tikriausiai yra atsakingas dėl sprogdinimo Beirute, per kurį žuvo jo patarėjas.

S.Hariri padėjėjas Mohammadas Chatahas (Mohamadas Šatahas) ir keturi kiti žmonės žuvo, o dar per 50 buvo sužeisti, penktadienį paryčiais detonavus sprogmenų prikrautam automobiliui Beiruto centre, nurodė valstybinė naujienų agentūra NNA.

Buvęs premjeras sakė, kad už M.Chataho nužudymą atsakingi „tie, kas slapstosi nuo tarptautinio teisingumo ir kurstė regioninę liepsną (Libano) valstybėje)“, aiškiai turėdamas omenyje „Hizbollah“.

„Hizbollah“ šiitai kovotojai padeda Sirijos režimo pajėgoms kautis su sukilėliais, kuriuos palaiko įvairūs judėjimai užsienyje, tokie kaip Kovo 14-osios antisiriška koalicija, vadovaujama sunito S.Hariri.

„Hezbollah“ taip pat yra atsisakęs išduoti Jungtinių Tautų (JT) palaikomam tribunolui asmenis, siejamus su 2005 metais Beirute įvykdytu Saado Hariri tėvo – ekspremjero Rafiqo Hariri (Rafiko Haririo) – nužudymu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų