Pereiti į pagrindinį turinį

Londonas ir Madridas – prieš letalios ginkluotės tiekimą Ukrainai

2015-02-19 15:23 diena.lt inf.
A. Ufarto/BFL nuotr.

Didžiosios Britanijos ir Ispanijos užsienio reikalų ministrai ketvirtadienį pareiškė, kad Ukrainos krizės sprendimo reikia ieškoti dialogo keliu ir tai neturi būti karinės pagalbos Ukrainos pajėgos teikimas.

„Mes nemanome, kad šiuo metu būtų naudinga paremti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas letaliais ginklais“, – Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorius Philipas Hammondas (Filipas Hamondas) sakė Madride vykusioje spaudos konferencijoje, kurioje dalyvavo ir Ispanijos užsienio reikalų ministras Jose Manuelis Garcia-Margallo (Chosė Manuelis Garsija Margaljas).

„Mes aiškiai sakome, kad negalime leisti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms žlugti, tačiau manau, kad šiuo metu jiems toli gražu tai negresia“, – kalbėjo britas.

„Taigi, Didžioji Britanija dabar nekeičia savo pozicijos dėl letalios pagalbos tiekimo dėl to, kas dabar vyksta vietoje“, – pridūrė jis.

Pasak Ph.Hammondo, sprendimą dėl pagalbos ukrainiečių pajėgoms teikimo klausimo turi priimti „nacionalinės vyriausybės individualiai“.

„Tai nėra ES klausimas ar NATO klausimas“, – pridūrė sekretorius.

J.M.G. Margallo, savo ruožtu, paragino pradėti „nuoširdų ir atvirą dialogą“, o Rusiją – kad gerbtų „Ukrainos teritorinį vientisumą“.

Ukrainos, Vokietijos, Prancūzijos ir Rusijos lyderiai ketvirtadienį pažadėjo stengtis gelbėti žlungančias paliaubas rytinėje Ukrainoje, nepaisant jų pažeidimų, tarp kurių buvo prorusiškų separatistų įvykdytas strategiškai svarbaus miesto šturmas.

Daugiau naujienų