Pereiti į pagrindinį turinį

Malavyje per potvynį žuvusių žmonių skaičius artėja prie 200

2015-01-16 22:54 diena.lt inf.
Scanpix nuotr.

Malavyje per potvynį žuvusių žmonių skaičius padidėjo iki 176, o kažkiek kitų yra dingę, penktadienį sakė viceprezidentas Saulosas Chilima (Saulosas Čilima), aplankęs labiausiai nukentėjusius šios Pietų Afrikos valstybės – vienos neturtingiausių pasaulyje – rajonus.

Staigūs potvyniai, kuriuos sukėlė kelias dienas trukusios liūtys, nunešė kelius ir tiltus, sunaikino tūkstančius hektarų pasėlių ir sukėlė nuogąstavimus dėl choleros protrūkio pietinėje šalies dalyje.

Meteorologai perspėja, kad liūtys nesiliaus dar dvi-tris savaites.

„Kol kas žuvusiųjų skaičius yra 176 ir mes baiminamės, kad šis skaičius didės, nes keli (žmonės) yra dingę, o kai kurios (teritorijos) dalys yra neprieinamos“, – sakė S.Chilima.

Jungtinių Tautų Pasaulinė maisto programa (WFP) – viena iš kelių pagalbą teikiančių agentūrų – pranešė, kad savo namus turėjo palikti 110 tūkst. žmonių. Vyriausybė anksčiau šią savaitę buvo pranešusi, kad tokių žmonių yra 70 tūkstančių.

„Pagalbos reikia, tikriausiai, dar didesniam skaičiui žmonių. Prognozuojant lietų, nerimaujama, kad šie skaičiai augs“, – sakoma agentūros WFP pranešime.

Ši agentūra oro transportu gabena daugiau kaip 100 tonų itin kaloringų sausainių nukentėjusiems nuo potvynio gyventojams.

„Daugiausia siekiama pateikti paruošto valgymui maisto labiausiai pažeidžiamiems žmonėms, ypač vaikams, pasitraukusiems iš savo namų, neturintiems nei maisto, nei galimybės jo išsivirti“, – nurodoma pranešime.

Pasėliams padaryti nuostoliai gresia menku derliumi. Nors pernai Malavio ūkininkai gavo 3,9 mln.tonų pagrindinių kultūrų, kukurūzų; derlių; tai yra beveik vienu milijonu tonų daugiau už daugiametį vidurkį.

Nepalankūs orai pridarė žalos ir kaimyniniame Mozambike.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų