Pereiti į pagrindinį turinį

A. Merkel: Berlynas nežino apie ginklų tiekimą Ukrainai

2014-09-15 11:24 diena.lt inf.
AFP nuotr.

Vokietijos vyriausybė nežino apie jokią šalį, kuri tiektų ginklus Ukrainos vyriausybei, pirmadienį sakė kanclerės Angelos Merkel atstovas, kai jo buvo paklausta apie ukrainiečių gynybos ministro pastabas, kad kai kurios NATO valstybės siunčia ginklus.

„Klausimas, ar tiekiami ginklai, turėtų būti užduodamas šalims, kurios, kaip manoma ar tariamai tą daro. Mes nesame viena iš tokių šalių ir aš tokio dalyko nežinau“, – sakė Steffenas Seibertas (Štefenas Zeibertas).

Ukrainos gynybos ministras Valerijus Heletėjus sekmadienį sakė, jog NATO valstybės pradėjo tiekti jo šaliai ginklus, kad ji galėtų kovoti su prorusiškais separatistais ir „sustabdyti“ Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną.

Spaudos konferencijoje ministras sakė, kad aptarė ginklų tiekimą per dvišalius susitikimus su NATO šalių gynybos ministrais Velse rugsėjo 4-5 dienomis vykusiame Aljanso viršūnių susitikime.

NATO pareigūnai sakė, kad Aljansas nesiųs „letalinės pagalbos“ blokui nepriklausančiai Ukrainai, tačiau jo valstybės narės tai daryti gali.

Daugiau naujienų