Pereiti į pagrindinį turinį

Naujojoje Kaledonijoje ryklys mirtinai sužalojo australą

2016-09-06 11:18 diena.lt inf.

Antradienį Naujojoje Kaledonijoje australas žuvo užpultas ryklio, kai plaukė su jėgos aitvaru, pranešė pareigūnai ir pridūrė, kad tai buvo antroji per pastarąjį pusmetį mirtina ataka šiame pietinio Ramiojo vandenyno salyne.

Scanpix nuotr.

„Penktą dešimtį peržengęs vyras plaukė su jėgos aitvaru Kumako rife. Jis pargriuvo ir buvo sukandžiotas ryklio“, naujienų agentūrai AFP sakė Nicolas Renaud (Nikola Reno), jūrų pagalbos koordinacijos centro vadovas.

Australijos pietvakarinėje pakrantėje esančiame Frimantlo mieste gyvenęs neįvardytas vyras, prie minėto rifo buvo atplaukęs katamaranu kartu su dar keliais žmonėmis, kurie ir pranešė apie incidentą.

Buvo išsiųstas pagalbos kateris, bet medikai nespėjo jo išgelbėti.

„Jam į giliai į šlaunį įkando stambus ryklys. Šiuo metu nežinome, kokios rūšies ryklys tai buvo“, – pridūrė N. Renaud.

Mirtina ryklio ataka Naujojoje Kaledonijoje, į rytus nuo Australijos esančioje Prancūzijai priklausančioje teritorijoje, įvyko balandį, kai salyno vakaruose esančiame Po paplūdimyje žuvo moteris.

Pernai visame pasaulyje įvyko 98 ryklių atakos. Anot Floridos universiteto tyrėjų, kurie duomenis renka nuo 1958-ųjų, šis skaičius yra didžiausias, užfiksuotas per kuriuos nors metus. Šešios atakos buvo mirtinos.

Iškelta įvairių teorijų, aiškinančių, kodėl padažnėjo tokių užpuolimų. Vieni ekspertai laikosi nuomonės, kad dėl klimato pokyčių pašiltėjus vandeniui pasikeitė ryklių įpročiai. Dar manoma, kad ryklių atakų padaugėjo dėl pernai buvusio ypač stipraus gamtos reiškinio El Ninjo poveikio arba didėjančio vandens sporto populiarumo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų